Dezavantajlı öğrencilere sunulan eğitime 3 milyonluk destek

Dezavantajlı Öğrencilere Sunulan Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılmasına Ve Yaşam Standartlarının Yükseltilmesine Yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yürütücülüğünde Ve Atatürk Üniversitesi İle Aziziye Belediyesi Ortakl?

Genel 21.02.2020 13:54:10 0
Dezavantajlı öğrencilere sunulan eğitime 3 milyonluk destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.02.2020 13:54

Dezavantajlı öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına ve yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde ve Atatürk Üniversitesi ile Aziziye Belediyesi ortaklığında düzenlenen proje kapsamında okullarda kurulan tasarım beceri atölyelerine Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 3 Milyon TL destek verildi.

Projenin detayları hakkında bilgi veren Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Müdürü Prof. Dr. Hasan Özdemir, projenin genel hedefinin okullarda tasarım beceri atölyeleri kurarak dezavantajlı öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerin kalitesinin artırılmasına ve yaşam standartlarının yükseltilmesine katkıda bulunarak olduğunu söyledi.

11. Kalkınma Planında eğitimin temel amacının “tüm bireylerin kapsayıcı ve nitelikli bir eğitime ve hayat boyu öğrenme imkânlarına erişimi sağlanarak düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, özgüven ve sorumluluk duygusu ile girişimcilik ve yenilikçilik özelliklerine sahip, demokratik değerleri ve milli kültürü özümsemiş, paylaşıma ve iletişime açık, sanat ve estetik duyguları güçlü, teknoloji kullanımına yatkın, üretken ve mutlu birey yetiştirmek” olduğunu ifade eden Özdemir, bu temel amaç doğrultusunda şekillenen proje vesilesiyle, Erzurum’da sosyoekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilerin yoğunlaştığı ortaokullarda tasarım beceri atölyeleri (TBA) kurularak öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel açıdan zengin ortamlarda eğitim göreceklerini belirtti.

Proje 6 bin öğrenciyi kapsıyor

Bu sayede eğitimde niteliğin artırılarak öğrencilerin eğitim imkânlarından daha fazla yararlanmalarının sağlanacağını ve sosyoekonomik düzeylerine bağlı olarak oluşan dezavantajların azaltılmasına katkıda bulunacaklarını kaydeden Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Müdürü Özdemir: “Bu atölyeler, dezavantajlı öğrencilerin yoğunlaştığı ortaokullarda eğitim gören yaklaşık 6 bin öğrencinin ilgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda zamanlarını geçirecekleri birer yaşam alanı olarak hem ders içi hem de ders dışı zamanlarda hizmet verecek. Atölyeler öğrencilerin akademik başarılarının yükselmesinin yanı sıra sosyal ve bilişsel becerilerinin gelişmesine de destek olacak. Ayrıca öğrenciler, ders dışı saatlerde bu atölyelerde vakit geçirerek olumsuz ortamlara ve davranışlara sürüklenme riskinden kurtulacak” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ