Devletin şefkat eli yurt dışındaki kimsesiz çocuklara da uzanacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, anne veya babasını kaybetmiş çocuklar için bir süre önce kurulan yeni birim aracılığıyla Türkiye'nin yanı sıra yurt dışındaki kimsesiz çocuklara yönelik de çalışmalar yürütecek.

Genel 19.11.2020 13:04:12 0
Devletin şefkat eli yurt dışındaki kimsesiz çocuklara da uzanacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.11.2020 13:04

ANKARA (AA) - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, anne veya babasını kaybetmiş çocuklar için bir süre önce kurulan yeni birim aracılığıyla Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da kimsesiz çocuklara yönelik çalışmalar yürütecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakanlık Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde öksüz ve yetim çocuklara daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla oluşturulmasına karar verilen yeni birim, yaklaşık iki ay önce faaliyetlerine başladı.

Kurum bakımındaki çocukların yanı sıra tüm öksüz ve yetim çocukları kapsayacak politikalar geliştirecek birimin kısa, orta ve uzun vadeli çalışma alanları da belli oldu.

Buna göre, birim aracılığıyla Türkiye'de çeşitli sebeplerden dolayı ebeveynlerinden birini ya da her ikisini kaybetmiş ancak bakım ve koruma altında bulunmayan çocuklara yönelik yeni hizmet standartları ve programlar hayata geçirilecek.

Çocuklara psikososyal destek hizmeti sunulacak

Öksüz ve yetim çocukların aile veya akrabaları yanında yaşamlarını sürdürmelerini teşvik edecek mekanizmalar kurulacak.

Ayrıca çocuklara yönelik psikososyal destek hizmetleri ile sosyal hizmet ve sosyal yardım uygulamaları geliştirilecek.

Çalışmalar yurt dışındaki öksüz ve yetimlere de uzanacak

Bakanlık bünyesindeki yeni birim, sadece ulusal değil uluslararası düzeyde de öksüz ve yetim çocukların haklarının korunması, bu konudaki politika ve stratejilerin belirlenmesi için faaliyet gösterecek.

Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vakıflarla iş birliğinde küresel ölçekte toplumsal duyarlılığı ve dayanışmayı güçlendirecek uygulamalar devreye alınacak, bu konuda çalıştay ve kongreler düzenlenecek.

Türkiye'de 360 bin öksüz ve yetim çocuk var

Öte yandan, Bakanlığın verilerine göre, Türkiye'de yaklaşık 360 bin öksüz ve yetim çocuk bulunuyor. Bu çocuklardan 2 bin 410'u kuruluş bakımında, 1086'sı koruyucu aile yanında destekleniyor.

Ekonomik açıdan dezavantajlı durumdaki 78 bin 412 öksüz ve yetim çocuk, Bakanlığın sosyal hizmet ve sosyal yardım programlarından yararlandırılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ