Depremzedelerin çadırlarda gece yaşantısı

Elazığ’da 24 Ocakta Meydana Gelen 6.8’lik Depremin Ardından Çadirkentlerde Kalan Vatandaşlar Gece Ateş Yakarak Günlerini Geçiriyorlar

Genel 30.01.2020 00:18:51 0
Depremzedelerin çadırlarda gece yaşantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.01.2020 00:18

Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından çadır kentlere yerleşmek zorunda kalan vatandaşlar yapılan yardımlardan çok memnun kaldıklarını belirtti. Geceyi ateş başında geçiren depremzedeler Türkiye’nin her yerinden yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederek yaşadıkları korkuyu atlatmaya çalıştıklarını ifade ediyorlar.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremin ardından AFAD ve Kızılay tarafından evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlar için 10 farklı noktada çadır kent kuruldu. Çadırlara yerleştirilen vatandaşlara 3 öğün yemek veren ve gerekli malzemelerini teslim eden ekipler, aynı zamanda 7/24 destek olmaya başladı. Geceleri dışarıda ateş yakarak zaman geçiren depremzedeler, deprem psikolojisinden kurtulmaya çalışıyor. Evlerinde fazla bir şey olmadığını sadece binada çatlak olduğunu ifade eden depremzedelerden İzzet Ayçiçek, “Fazla bir zarar yok ama vatandaşlar olarak korkuyoruz. Çadırda kalıyoruz. Ateş yakıp başında bekliyoruz. Gece saat 2-3’e kadar ısınıyoruz. Çocuklar ve hanım yatıyor ama ben yatmıyorum” dedi.

Kaldıkları çadırda günlerini geçirdiklerini dile getiren Bahar Ayçiçek, “Akşamları da tüp ile ısınarak çadırımızda oturuyoruz. Çadırda 3 kişi kalıyoruz. Erkek çocuklar deprem dolayısıyla Adana’ya gitti. Deprem dolayısıyla psikolojimiz bozuldu evlerimize giremiyoruz. Devletimizden memnunuz çok şükür bütün destekleri sağlıyorlar” diye konuştu.

"Burada her türlü ihtiyaçlarımız karşılanıyor"

Depreme evde yakaladıklarını belirten Cihan Yeşilçınar ise, “Deprem ilk başta alttan vurmaya başladı, ardından duvarlar çatlamaya başlayınca çocuğumu kucağıma aldım. Beklerken dolaplar sallanmaya başladı. O can havliyle kendimizi dışarıya attık. Ondan sonra dışarıda kaldık sabahı da Keban’a giderek 2 gün boyunca orada kaldık. Ondan sonra tekrar Elazığ’a geldik. Manzara çok korkunçtu yanı başımızdaki binaları boşalttılar. Yıkılan evler olmuştu. Depremin olduğu ilk gün Sürsürü ve Mustafapaşa Mahallelerine gittim binalar çökmüştü. Sonra Kültür Park’ta bulunan çadır kente geldik. Buraya yerleştik sağ olsunlar bakanlar, milletvekilleri, AFAD ve UMKE ekipleri gelerek battaniye ve yorgan verdiler. Bizim burada her türlü ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Türkiye’nin her yerinden buraya gelenler var. Hayırseverler burada vatandaşlara para yardımı yaptılar bir nebze de olsa yaralarını sarmaya çalıştılar. Gece ailemle birlikte çadıra gidiyorum. Bize katalitik soba da verdiler, içerisi gayet sıcak ve güzel. Dışarıda da ateşimizi yakarak vakit geçiriyoruz. Burada Kızılay’a destek olmak için gönüllü vatandaşlarda çok. Herkesten Allah razı olsun. Türkiye’nin her tarafından yardımlar oldu. Bu da bir afettir başımıza geldi. Manisa’da da depremler oluyor Allah onlarında yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ