Depremzede çocukların yüzünü Karagöz ve Hacivat güldürdü

Elazığ'daki depremde hasar gören evlerine giremedikleri için spor salonuna yerleştirilen ailelerin çocuklarının, gölge oyunları, palyaço gösterileri, çeşitli oyunlar ve etkinliklerle eğlenceli vakit geçirmesi sağlanıyor.

Genel 1.02.2020 12:59:05 0
Depremzede çocukların yüzünü Karagöz ve Hacivat güldürdü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.02.2020 12:59

ELAZIĞ(AA) - Depremden etkilenen çocukların yüzü, gölge oyunları, palyaço gösterileri, çeşitli oyunlar ve etkinliklerle gülüyor.

Merkezi Sivrice ilçesi olan 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören ailelerin bir bölümü barınma merkezi olarak belirlenen Yakup Kılıç Spor Salonu'na yerleştirildi.

Deprem bölgesinde yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar sürerken, gün boyu spor salonunda aileleriyle kalan çocukların yaşadıkları korkuyu atlatabilmesi için de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda devletin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kişiler de bu faaliyetlere katkı sunuyor.

Çocukların gölge oyunları, palyaço gösterileri, çeşitli oyunlar ve etkinliklerle eğlenceli vakit geçirmesi sağlanıyor.

"Mutlu olmamızı sağlıyorlar"

Çocuklardan Muhammet Furkan, AA muhabirine, deprem nedeniyle ailesiyle spor salonunda kaldıklarını, gün boyu burada vakit geçirdiklerini söyledi.

Etkinlikler ve oyunlarla stres attıklarını ifade eden Furkan, ''Burada bize etkinlikler yapıyorlar, oyun oynatıyorlar. Hacivat Karagöz oyunu oynandı, mutlu olduk.'' dedi.

Sude Ceylan da depremde evlerinin çok hasar gördüğünü, bu nedenle evlerine giremediklerini belirtti.

Yerleştikleri salonun kendileri için bir oyun alanı olduğunu anlatan Ceylan, "Benden daha küçük çocuklar da var. Burada biz üzülmeyelim, depremi unutalım diye etkinlikler yaptırıyorlar. Çok güzel oyunlar oynatıyorlar. Bize oyuncak da dağıtıyorlar. Bütün çocukları eğlendiriyorlar. Hacivat Karagöz oyununu çok güzel buldum, ilk defa izliyorum. Bu nedenle de olsa görme imkanım oldu.'' diye konuştu.

Mahir Arslan da kendilerine destek sunan herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, "Burada bizler için çok güzel etkinlikler yapılıyor. Bizlerin bir nebze de olsun mutlu olmamızı sağlıyorlar. Bu çok güzel bir aktivite.'' ifadelerini kullandı.

Çocuklar için düzenlenen etkinliklerden aileler de memnuniyet duyuyor.

5 torunu ile salonda kalan Kemal Taş, desteklerin yüzleri güldürdüğünü, bunun yanı sıra çocukların da unutulmamasının önemli olduğunu aktardı.

Taş, devlete ve tüm hayırseverlere teşekkür eden Taş, "Burada onlara sağlanan imkanlarla depremin stresini atıyorlar. Çocuklar çok moral buluyor. Bu çocukları eğlendirdikleri için çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Çocukların yüzlerindeki mutluluk her şeye değiyor"

Mersin'den gelerek İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda Hacivat Karagöz oyunu sergileyen Yahya Değirmenci, çocukların yüzünü güldürmek istediğini belirtti.

Depremzedelere her türlü yardımın geldiğini dile getiren Değirmenci, çocukların eğlenceli vakit geçirmesi, yaşadığı korkuyu atlatabilmesi sürecine katkı sunmak istediğini aktardı.

"Çocukların yüzlerindeki mutluluk her şeye değiyor." diyen Değirmenci, 3 günde yaklaşık 500 çocuğa ulaştığını aktardı.

Değirmenci, çadırların bulunduğu bölge ile spor salonunda akşam ile günün belli saatlerinde bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini dile getirerek şöyle konuştu:

"Çocukların psikolojisi çok önemli. Onların biraz olsun bu tramvayı atlatabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu aktivitelerle bu etkileri biraz olsun azaltabilirsek bu bizim için en büyük mutluluk."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ