Deprem bölgesinde DASK ödemeleri başladı

Afet Sigortaları Kurumu (dask) Ve Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 6,8 Şiddetindeki Depremin Vurduğu Malatya’ya Gelerek Hasar Tespit Çalişmalarini Yerinde İnceledi. Dask Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Şuana Kadar Bölged

Genel 7.02.2020 15:05:44 0
Deprem bölgesinde DASK ödemeleri başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.02.2020 15:05

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 6,8 şiddetindeki depremin vurduğu Malatya’ya gelerek hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, şu ana kadar bölgede 350 dosya için 2 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Güngör, Prof. Dr. Alper İlki, DASK Genel Sekreteri Serpil Öztürk ile Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli katıldı. Toplantıda sigorta acenteleri ve hasar eksperleri ile bir araya gelinerek süreçle ilgili değerlendirme yapıldı.

Toplantının ardından basının karşısına geçen DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, depremin ardından tüm ekiplerin hızla çalışmalara başladığını ve depremin olduğu günden bu yana aralıksız çalıştığını söyledi. DASK olarak 20 yıldır hizmette olduklarını ifade eden Güler, ülke genelinde yüzde 54’lük bir sigorta oranına ulaştıklarını söyledi. Herkesin zorunlu deprem sigortasına sahip olması gerektiğini de ifade eden Güler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da zorunlu deprem sigortası oranlarının düşük olduğunu ifade etti. Depremin ardından 127 eksperin sahada tespit çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Güler, en kısa süre içerisinde tazminat ödemelerini de tamamlamak istediklerini söyledi. Halihazırda 2 milyon TL’lik bir tazminat ödemesi gerçekleştirdiklerini kaydeden Güler, “Önümüzdeki hafta bu rakamlar ileriye gidecek. Mart ayı sonunda tüm tazminat ödemeleri tamamlanacak” dedi.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, depremde 22 milyar TL tutarında hasar ödeyebilme kapasitelerinin olduğunu dile getirdi. Sivrice depreminin ardından 15 bine yakın hasar ihbarı aldıklarını kaydeden Güler, “Hasar ihbarlarının yüzde 65’i Elazığ, yüzde 30’u ise Malatya’dan. İhbarları değerlendirerek hemen çalışmalara başladık. Hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın zor günlerinde oluşan maddi kayıplarını biran önce karşılamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Malatya ve Elazığ’dan 753 hasar kaydı

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Sigorta şirketlerimiz üzerine düşen görevleri yapmak üzere depremin hemen sonrasında bölgede hasar tespitlerine başladı ve ara vermeden bu çalışmalarına devam ediyorlar. Sigortalılarımızın yanındayız” şeklinde konuştu. Eşyaları ve diğer zararı tanzim eden ihtiyari deprem poliçeleri de kestiklerini belirten Benli, “Malatya ve Elazığ’da 753 adet hasar başvurusu oldu. Bu hasarların 473’ü Elazığ’dan, 202’si Malatya’dan, 78’i diğer illerden geldi. Elazığ, Malatya ve diğer illerden gelen toplam 753 hasar ihbarının 355’i konut, 377’si iş yeri, 14’ü kaskodan geldi” ifadelerine yer verdi.

DASK’ın iş yerlerine teminat vermediğini, bu nedenle de ihtiyari olarak sigorta sektöründen iş yeri sahiplerinin mutlaka poliçelerini yaptırmaları gerektiğini ifade eden Benli, “Hem o iş yerinde çalışanlar hem işveren, bölge ekonomisi ve ülke ekonomisi açısından da sigortalılık oranının yükseltilmesi tüm risklere karşı iş yerlerinin teminat altına alınması çok önemli” ifadelerini kullandı.

Benli, deprem bölgesinde yaklaşık 10 milyon TL’lik bir ödeme yapılacağının öngörüldüğünü dile getirdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Celal Abbas Karaduman, depremden sonra DASK ve sigorta şirketlerinin bölgede olmasının önemine değinerek, “DASK’ın da Malatyamıza ve Elazığ’a her türlü desteği vererek, gerek personel sayısını artırarak, gerekse hızlı bir şekilde tazminatları aktarması adına kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ