‘Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne Hakkarili şehitlerin isimleri verildi

Hakkari’de Gençlerin Teknoloji Alanında Gelişimlerine Katkı Sağlamak Amacıyla Kurulan Deneyap Teknoloji Atölyelerine Şehit Askerlerin İsimleri Verildi.

Genel 25.12.2019 09:22:21 0
‘Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne Hakkarili şehitlerin isimleri verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.12.2019 09:22

Hakkari’de gençlerin teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kurulan Deneyap Teknoloji Atölyelerine şehit askerlerin isimleri verildi.

Gençlik merkezinde bulunan Deneyap Teknoloji Atölyesinde düzenlenen programa Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, protokol üyeleri, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun şehit ailelerine gönderdiği mektup okundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, Cumhurbaşkanlığın ilk 100 günlük icraat programı çerçevesinde 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edildiğini söyledi. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye’nin hayata geçirildiğini ifade eden Vali Akbıyık, şunları kaydetti:

"Türkiye’de İstanbul dâhil 12 pilot ilde uygulanması planlanan Deneyap atölyelere Hakkâri ilimiz de dâhil edilmiştir. Hakkâri ilimizde bu atölyelerden 3 adet kurulmuştur. Deneyap Teknoloji Atölyelerine, 11 Nisan 2019 tarihli 3. Yönlendirme Kurulu kararıyla şehit isimlerinin verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın şehit ailelerine verilmek üzere imza altına aldığı bir mektup hazırlanmıştır. Bugün burada Hakkârili 3 şehidimizin isimlerini bu atölyelere vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu 3 şehidimiz; Teğmen Abdulselam Özatak, Jandarma Komando Er Ramazan Avcı ve Jandarma Er Halit Tatlı’dır. Ruhları şad olsun. Deneyap atölyelerimizde hayalinin kurduğumuz teknolojileri hayata geçirmeye çalışırken, bugünlerde olmamızı sağlayan aziz şehitlerimizi unutmayacağız, her birinin isimlerini bu atölyelerde yaşatacağız."

Vali Akbıyık, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek, bu topraklar uğruna çok şehit verdiğimizi söyledi. Bu topraklarda yaşamanın bedelleri olduğunu ve millet olarak bu bedeli ödemekte zerre kadar imtina etmediklerini belirten Vali İdris Akbıyık, “Bütün insanlarımız; toprak, vatan, din, devlet için ölmeye, şehit olmaya hazırdır. Ülkemiz son yıllarda teknoloji alanında birçok başarıya imza atıyor. Bu teknolojiyi daha ileriye taşıyabilmek için yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var. Çocuklarımızın proje fikrinin gelişmesi, teknoloji, AR-GE ve yeniliğe yönelik fikirlerinin gelişmesi için Deneyap atölyeleri çok önemlidir. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu atölyelerimizin kurulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Akbıyık, daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın gönderdiği mektupları şehit ailelerine takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ