Deligöz'den Paris çıkarması

Genel 18.12.2017 10:45:38 0
Deligöz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.12.2017 10:45
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye-Nijer Parlemantolararası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Deligöz, Nijer’in geleceği konferansına katılmak ve Fransa’da ikili görüşmeler de bulunmak üzere Fransa’nın başkenti Paris’e gitti.
Paris’te ilk olarak Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’yı ziyaret eden Orhan Deligöz daha sonra konferansa katıldı. Programda ülkemiz ve Nijer hakkında görüşlerini belirten Deligöz, “Nijer’de geçen süreç içerisinde ne yazık ki 3 darbe girişimi olmuştur. Ülkemizde de hain FETÖ/PDY teröristleri tarafından 15 Temmuz darbe teşebbüsü gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Çok şükür Cumhurbaşkanımızın dirayeti, halkımızın bağımsızlık arzusu ve vatanseverliği sayesinde darbe girişimi püskürtülmüştür. Ekonomik kalkınma ve toplumsal huzur için siyasi istikrar şarttır. Bu nedenle bizler hükümetimize sahip çıkıyoruz” dedi.
Konferansın ikinci bölümünde Deligöz ülkemizin Nijer ülkesine yaptığı yatırımlardan bahsederek son zamanlarda Nijer ile güçlü bağlar kurulduğunu ve bu bağlar sayesinde Nijer’den de FETÖ/PDY terör örgütünü defettiklerini belirtti. 20’den fazla Avrupa kıtasından ülkenin üst düzey yöneticisi ile 5 Afrika kıtası Cumhurbaşkanının katıldığı geniş çaplı konferansın son bölümünde İstanbul’da düzenlenen İİT toplantısıyla eş zamanlı olarak Kudüs meselesini dile getiren AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz şunları söyledi; “ABD Başkanı Trump’ın kargaşaya yol açmak ve kaos yaratmak için böyle bir açıklama yapmıştır. Bu söylemi yok hükmünde sayıyoruz. Bu söylemi uluslararası her ortamda kınayacağız. Burada uluslararası bir çok katılımcı var. Burada bu söylemi yine kınıyorum. Kudüs konusunda ki tutumlarından dolayı başta Fransa olmak üzere Avrupa Birliği üyelerine de teşekkür ediyoruz.”
Nijer Cumhurbaşkanı ile özel görüşme yapan Deligöz, bütçe görüşmelerine katılmak üzere yurda döndü.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ