DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi'nde Belgeli Yolsuzluk

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi (BİLBOARD REKLAMCILIĞI) ihalesinde belgeli yolsuzluk yaptığı iddia edildi.

Genel 27.12.2016 13:31:00 0
DBP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2024 14:38

VAN POSTASI GAZETESİ ÖEL / Ziya Türk’ün Haberi

 

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi (BİLBORD REKLAMCILIĞI) ile ilgili olarak yaptığı ihaleleri, istediği firmada kalmadığı için 3 kez iptal ettiği idda ediliyor.

 

İddiaya göre dördüncü ihalede ise ihale usulünü usulsüz bir şekilde değiştiren komisyon, ihalenin Naturel Medya Reklam Org. Bas. Hiz. San. Ve Tic. Ltd. Şti’nde kalmasını sağladı.

 

BELEDİYE 1 MİLYON 575 BİN LİRA ZARARA UĞRATILDI

Daha önce kendilerinde kalan ihalenin Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Naturel Medya Reklamcılık firmasına verilmek için iptal edilerek kurumun zarara uğratıldığını söyleyen Rekvan Reklamcılık Firması yetkilisi Alaettin Gültaktı, “5 yıllığına 7 milyon 165 bin lira bedel ile bizde kalan ihaleyi, Naturel Firmasında kalmadı diye iptal ettiler. Bu şekilde üç kez iptal edilen ihalenin usulü açık tekliften kapalı zarf usulüne geçirilerek usulsüz olarak değiştirildi.  Van Cumhuriyet Baş Savcılığına yaptığım suç duyurusunda da belirttiğim gibi, ihale komisyonu bizim zarfımızdaki ihale bedeli hakkında rakip firmaya bilgi vererek ihalenin Naturel Medya Reklamcılık firmasında 5 yıllığına 5 milyon 590 bin lira bedel ile kalmasını sağladı. Böylece Van Büyükşehir Belediyesi 1 milyon 575 bin lira zarara uğratıldı” dedi.

 

KENT MOBİLYALARI SÜRESİ İÇERİSİNDE YAPILIP YERİNE MONTE EDİLDİ Mİ?

İhalenin idari şartnamesinin 15,3 maddesi gereğince kent mobilyaları yaptırılıp yerine monte edilerek hizmete hazır hale getirilmesi için yüklenici firmaya 1 yıl süre verildiğini belirten Gültaktı,  “Naturel Medya Reklamcılık 1 yıllık süre dolmasına rağmen kent mobilyalarını yaptırıp yerine monte etmedi. Van Büyükşehir Belediyesi bunun üzerine yüklenici firmaya 10 gün süreli ihtar çekmesi gerekiyordu, çekmedi. Biz dilekçe ile müracaat edip belediyeyi uyardık. Ancak şartnamede olmayan tabiat şartları gerekçe gösterilerek göz yumuldu” dedi.

 

NATUREL MEDYA REKLAMCILIK KİRA BEDELİNİ ÖDEDİ Mİ?

Yüklenici firmanın kira ödemesi de yapmadığını ifade eden Gültaktı, “İdari şartnameye göre ilk yılında kent mobilyaları yaptırılıp yerine monte edilerek hizmete hazır hale getirileceği için, kiranın sözleşmenin ikinci yılı Temmuz ayından itibaren yıllık peşin olarak ödenmesi gerekiyordu. Ancak Naturel Medya Reklamcılık Temmuz ayında kira ödemesi yapmadı. Bu konuda Van Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe ile müracaat edip sözleşmenin iptalini istedim. Ancak hiçbir cevap gelmedi, bunun üzerine Mali İşler Daire Başkan Vekilini ziyaret edip yaptıkları işlemi sordum. Bana firmanın uyarılarak üç aylık ek süre verildiğini söylediler. İdari şartnamede olmamasına rağmen belediyenin re’sen verdiği üç aylık sürenin sonunda yeniden dilekçe ile müracaat edip bilgi istedim. Bu kez Mali İşler Daire Başkan Vekili Adem Şimşek söz konusu müracaatımda istenen bilginin gizlilik içerdiğini, bu bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşamayacaklarını belirtti. ‘Ayrıca bu durum sizi ilgilendirmez’ diyerek sözlü tepki gösterdi” dedi.

 

NATUREL MEDYA REKLAMCILIK FİRMASI NEDEN KORUNUP KOLLANIYOR?

Naturel Medya Reklamcılık firmasının ihale aşamasından itibaren Van Büyükşehir Belediyesi tarafından korunup kollandığının altını çizen Gültaktı, “Van Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığım itirazlar sonucunda idari şartnamenin gereğinin yapılmayıp usulsüz bir şekilde, belediyeyi zarara uğratma pahasına, Naturel Medya Reklamcılık firmasının korunup kollandığını gördüm. Çünkü belediye yetkilileri, mevzuat gereği kurumun hak ve menfaatlerini korumak yerine, Naturel Medya Reklamcılık firmasının temsilcisi gibi, onun savunup, hak ve menfaatini korumaya çalışıyordu.

 

Mali İşler Daire Başkan Vekili Adem Şimşek ve Firuz Özdemir’e ‘bana cevaben yazdığınız yazıların, şikayet konusu ve idari sözleşme ile hiç ilgisi yok’ dediğimde, bana “Bu yapılanların yanlış olduğunu, verilen cevapların yanlış olduğunu biliyoruz. Ancak yazı yukarıda yazılıp önümüze geliyor, biz de imzalıyoruz’ dediler.

 

Bunun üzerine Van Mahalli İdareler Müdürlüğüne, BİMER’e ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’na ayrı ayrı dilekçelerle müracaat ederek hukuksuzluğun, usulsüzlüğün ve yolsuzluğun sona erdirilmesini istedim.  Ayrıca Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunup Van Büyükşehir Belediyesi’nden davacı oldum” dedi.

 

 ‘AMACIM YAPILAN HAKSIZLIK KARŞISINDA HAKKIMI ARAMAK’

Amacının kimse ile uğraşmak olmadığına dikkat çeken Gültaktı, “Vanlı bir esnaf olarak mağdur edildik. Bir yandan belediyenin zarar etmesini istemiyoruz, diğer yandan ise esnafımıza ve kurum kuruluşlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Ancak Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi, yaptığı uygulama ile hem bizi mağdur etti, hem de belediyeyi zarara uğrattı. İdari şartnameye göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen Naturel Medya Reklamcılık firmasının sözleşmesinin iptal edilip yapılan usulsüzlüğün ve hukuksuzluğun bir an önce sona erdirilerek mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

 

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

*Usulsüz bir şekilde verildiği iddia edilen Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi ihalesi incelenip, usulsüzlük varsa sözleşme iptal edilecek mi?

 

*Varsa usulsüzlük yapanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacak mı?

 

*Daha önce ihaleyi alan ve usulsüz bir şekilde haksız gerekçelerle ihalesi iptal edilerek mağdur edilen, Rekvan Reklamcılık Firması’nın mağduriyeti giderilecek mi?

 

*Şayet ihale iptal edilirse, verildiği andan iptal edildiği ana kadar olan Naturel Medya ve Reklamcılık firmasının elde ettiği gelirler ve yerine getirmesi gerekirken getirmediği yükümlülükler hakkında nasıl bir işlem yapılacak?

 

*Kamuoyunda sıkça gündeme getirilen, HDP propagandası yapan yayın organlarının, bilboardlarda yapılan reklamlarının bedelleri, belediye ilanı yapılmış gibi gösterilerek belediye tarafından ödendiği iddiaları hakkında bir inceleme yapılacak mı?

 

İŞTE DBP’Lİ VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEKİ USULSUZLÜĞÜN HİKÂYESİ

 

Elif Reklam’a deprem afeti toleransı neden gösterilmedi?

Van’da açık hava reklamcılığı kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulumu ve işletmesi ihale ile kiraya verilen bilboardlar yaklaşık 20 yıla yakın süre ile Elif Reklam tarafından işletiliyordu. 2011 yılında Van’da yaşanan depremlerden sonra halkın Van dışına gitmesinden dolayı uzun bir süre reklam faaliyeti olmamasına rağmen Elif Reklam Van Belediyesi’ne kirasını eksiksiz ödemişti. Kontrat süresi bitiminde yaşanan deprem afeti nedeniyle Van Belediyesi’nden 4 aylık ek süre verilmesini isteyen Elif Reklam’a hiçbir cevap ve ek süre verilmemişti.

 

Bilboardlar geçici kiralama ile Naturel Medya Reklamcılıka neden teklifsiz verildi?

Bilbordları işleten Elif Reklam’ın kontrat bitiminden itibaren deprem nedeniyle 4 aylık süre uzatma talebi bulunmasına rağmen süre uzatmayan Van Büyükşehir Belediyesi, 1 aylık geçici kiralama ile teklifsiz ve ihalesiz bir şekilde Naturel Medya Reklam Org. Bas. Hiz. San. Ve Tic. Ltd. Şti’ye verdi.

 

Daha sonra ihaleye katılan ve kendi teklifi aylık 98 bin lira olan Naturel Medya Reklamcılık’a geçici bir aylık süre ile 41 bin lira bedelden kiralama yapılarak, belediye zarara uğratıldı.

 

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi bilboard işini teklifsiz, ihalesiz, tercih kullanarak ve düşük bedel ile Naturel Medya Reklamcılık şirketine vererek, ihaleye katılmak isteyen firmalara ihalenin Naturel Medya Reklamcılık’a verileceği mesajını mı verdi?

 

Birinci biloard ihalesi neden iptal oldu?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi için yapılan ilk ihaleye Elif Reklam ve Naturel Medya Reklamcılık katıldı. İhale Naturel Medya Reklamcılık’ta değil Elif Reklamda kaldığı için iptal edildi.

 

İkinci bilboard ihalesi neden iptal oldu?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi için 06/02/2015 tarihinde  5 yıl süre ile ve 1 milyon 500 bin lira bedel ile çıkılan ikinci ihaleye 11 kişi katıldı. İhaleye katılanlardan Sabahattin İlhan 18 milyon 100 bin lira teklif verdi. İhale Sabahattin İlhan’da kalmasına rağmen sözleşme imzalamayarak teminatını yaktı. İkinci en çok teklifi veren Rekvan Reklamcılık firması sözleşmeye çağrılması gerekirken çağrılmayıp ihale iptal edildi. Çünkü ihale Naturel Medya Reklamcılıkta kalmamıştı.

 

Üçüncü bilboard ihalesi neden iptal oldu?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi için 03/04/2015 tarihinde 5 yıl süre ile ve 1 milyon 500 bin lira bedel ile çıkılan üçüncü ihaleye 5 kişi katıldı. Ancak ikinci ihalenin iptal olmasına neden olan yüksek teklif göz önünde bulundurulup ihale bedeli yükseltilmeden üçüncü ihale sadece tarihleri değiştirilerek yapıldı.

 

5 firmanın katıldığı üçüncü ihalede 2 firmanın elenmesi nedeniyle ihale 3 firma arasında yapıldı. Van Büyük Şehir Belediyesi’nin 5 yıllığı 1 milyon 500 bin lira bedel ile çıktığı ihale,  5 yıllığına 7 milyon 165 bin lira veren Rekvan Reklamcılık firmasında kaldı.

 

İdarenin belirlediği bedelin 5 katı teklif ile en yüksek teklifi veren Rekvan Firması’nda kalmasına rağmen ihale, Van Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkan Vekili Fazıl Acar tarafından yazılan 16/04.2015 tarih ve M.65.1.VBB.0.12-02/655 sayılı yazı ile iptal edildi. Çünkü ihale yine Naturel Medya Reklamcılık firmasında kalmamıştı.

 

Üçücü bilboard ihalesinin ilginç iptal nedeni

Hiçbir iptal gerekçesinin yazılmadığı, sadece “İhale Başkanlığımız tarafından onaylanmamış olup, ihale iptal edilmiştir” şeklinde ifadelerin yer alması üzerine, Rekvan Reklamcılık Firması 20/05/2015 tarihinde dilekçe ile müracaat ederek ihalenin neden iptal edildiğini sordu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Av. Sedat Töre imzalı 03.06.2015 tarih ve M.65.1.VBB.0.12-2/885 sayılı cevap yazısında “06.02.2016 tarihindeki ihalede verilen 18 milyon 100 bin lira ile ihale Sabahattin İlhan’da kalmıştır. İlgili firma sözleşme yapmadığından ihale iptal edilmiştir. 03.04.2015 tarihinde yapılan ihalede ihale 7 milyon 165 bin lira bedel ile Rekvan Reklamcılık Firmanızda kalmış olup, Başkanlığımızın 16.04.2015 tarih ve 655 sayılı kararı ile bir önceki ihale bedeli ile verilen teklifin düşük olmasından dolayı iptal edilmiştir” denildi.

 

Dördüncü bilboard ihalesinde iş Naturel Medya Reklamcılıka nasıl verildi?

Dördüncü ihale 15/04/2015 tarihinde 3 firmanın katılımı ile yapıldı.  İhale sürecinde bir firmanın ihaleden çekilmesi ile geriye Rekvan Reklamcılık ile Naturel Medya Reklamcılık firmaları kaldı. İptal edilen ilk üç ihaledeki 1 milyon 500 bin lira bedel ile çıkılan ve açık arttırma usulü ile yapılmaya başlanan üçüncü ihalede, arttırmalarda Rekvan Reklamcılık makul pey sürmeler yapmasına rağmen Naturel Medya Reklamcılık son yükseltilen rakamın üzerine bin lira yükselterek pey sürme zamanını kasıtlı olarak uzatma yolunu seçti. İhale Komisyonu ihale usulünü değiştirmeyi gerektirecek bir durum olmamasına rağmen toplamda 9 dakikayı bulan pey sürme süresinin çok uzadığı bahanesi ile ihale usulünü değiştirip kapalı zarf usulüne çevirdi.

 

İhale süreci içerisindeki tutumu ile ihaleyi Naturel Medya Reklamcılık Firmasına vermeye meyilli olduğu ortaya çıkan Van Büyükşehir Belediyesi İhale Komisyonu, Rekvan Reklamcılık Firmasının zarf içerisindeki 5 milyon 500 bin liralık teklifinin biraz üzerinde olan 5 milyon 590 bin lira teklif veren Naturel Medya Reklamcılık Firmasında kalmasını sağladı.

 

Dördüncü ihale önceki ihalelerde gösterilen iptal gerekçeleri olmasına rağmen iptal edilmedi, çünkü ihale Naturel Medya Reklamcılık Firmasında kalmıştı.

 

İhale peşkeş çekmek için mi yapıldı?

Van Büyükşehir Belediyesi, 03.04.2015 tarihinde yapılan ve 7 milyon 165 bin lira bedel ile Rekvan Reklamcılıkta kalan ikinci ihaleyi, ilk ihalede verilen 18 milyon 100 bin liralık teklifin altında kadığı için iptal etmişti. Ancak verdiği 5 milyon 590 bin lira teklif ile ihalesi iptal edilen Rekvan Reklamcılık Firmasının da altında fiyatla Naturel Medya Reklamcılık’ta kalan ihale hemen onaylandı.

 

İhale sonucuna itiraz eden Rekvan Reklamcılık Firması, iptal edilen ihalesindeki aynı gerekçelerin bu ihalede de olduğunu bu nedenle ihalenin iptal edilmesi için 20/05/2015 tarihinde dilekçe ile müracaat etti,  ancak DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi iptal etmedi.

 

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi ihale bedelini bilmiyor mu?

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi Naturel Medya Reklamcılık’a verdiği ihale bedelini BİMER’e 5 milyon 590 bin lira olarak bildirdi.

 

Rekvan Reklamcılık Firması’nın 20/05/2015 tarihli iptal istemli itiraz dilekçesine 03/06/2015  tarih ve M.65.1.VBB.0.12-02/885 sayılı Genel Sekreter Vekili Av. Sedat Töre imzalı yazısında ise ihale bedelini 5 milyon 890 bin lira olarak bildirdi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DBP’li yönetimi her türlü usulsüzlüğü göze alarak iptal ettiği 3 ihaleden sonra  Naturel Medya Relamcılık Firmasına verdiği Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi ihalesinin bedelini bilmiyor mu?

 

Kamu İhale Kurumu itiraza ne cevap verdi?

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi Yönetimi’nin Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi ihalesinde yaptığı usulsüzlüğü sürdürmesi üzerine, Rekvan Reklamcılık Firması 18/06/2015 tarih ve 51305 kayıt numaralı dilekçe ile ihalede yapılan usulsüzlüğü Kamu İhale Kurumu’na bildirdi.

 

Kamu İhale Kurumu 18/06/2015 tarih ve 43185142-101.99-1233-12420 sayılı Daire Başkanı İsmail Çolak imzalı yazısı ile “Başvurunuza konu ihalenin 2734 Sayılı Kanuna tabi olmadığı anlaşılmakta olup, 4734 Sayılı Kanuna tabi olmayan ihale ile ilgili olarak Kamu İhale Kurumunun inceleme görev ve yetkisi bulunmamaktadır” diyerek cevap verdi.

 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi ihalesini her türlü usulsüzlüğü yaparak ve belediyeyi zarara uğratarak Diyarbakır ve Batman’da faaliyet gösteren Naturel Medya Reklamcılık Firmasına vermesi üzerine Rekvan Reklamcılık Firması tüm idari itirazlarını yaptı.

 

Belediye yönetiminin yapılan itirazlar sonucunda usulsüzlüklerini sürdürmesi sonucunda Rekvan Reklamcılık Firması, 29/06/2015 tarih ve 2015/8819 soruşturma numarası ile Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Rekvan Reklamcılık Firması müracaat ve suçüstü savcılığına yapılan usulsüzlüğü anlatarak suç duyurusunda bulunduğu ifadesinde “İlk günden beri belediyeye yakınlığı ile bilinen Naturel Medya Reklam Firmasına ihalenin açıkça verilmek istendiği görülmektedir. İstekliler sonucu belli ihaleye girmekten çekindikleri için ihalelere katılan istekli sayısı azalmıştır. Bu şekilde usulsüzlük yapan Van Büyükşehir Belediyesi’nden davacı ve şikâyetçiyim” dedi.

 

Bilboard ihalesinde Van Büyükşehir Belediyesi ne kadar zarara uğratıldı?

Van Büyükşehir Belediyesi Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işini (BİLBOARD REKLAMCILIĞI) 5 yıllık süre ve 1 milyon 500 bin lira bedel ile ihaleye çıktı. DBP’li Van Büyükşehir Belediye Yönetimi, ihaleyi 7 milyon 165 bin liralık teklif veren Rekvan Reklamcılık Firmasına vermek yerine, BİMER’e bildirdiğine göre 5 milyon 590 bin lira teklif veren Naturel Medya Reklamcılık Firmasına verdi. Böylece halka hizmet için kullanılabilecek 1 milyon 575 bin lira Naturel Medya Reklamcılık Firmasına peşkeş çekilmiş oldu.

 

Kent mobilyaları süresi içinde yapılıp yerine monte edildi mi?

İhalenin idari şartnamesinin 15,3 maddesi gereğince kent mobilyaları yaptırılıp yerine monte edilerek hizmete hazır hale getirilmesi için yüklenici firmaya 1 yıl süre veriliyor. Ancak Naturel Medya Reklamcılık 1 yıllık süre dolmasına rağmen kent mobilyalarını yaptırıp yerine monte etmedi. Bunun üzerine Rekvan Reklamcılık Firması İdari şartnamede belirtilen sürelerde yükümlülüklerini yerine getirmediği için Naturel Medya Reklamcılık hakkında idari şartnamenin 18. Maddesinde yer alan “önce 10 günlük ihtar verilmesi, bura rağmen yine de yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde sözleşme feshedilir ve gelir kaydedilen kesin teminat da yüklenicinin borcuna mahsup edilemez” hükmü gereği işlem yapılmasını Van Büyükşehir Belediyesi’ne yazdığı 02/06/2016 tarihli dilekçede talep etti.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Başkan Vekili Adem Şimşek imzalı 13/06/2016 tarih ve M.65.1.VBB.0.12-02/770 sayılı yazı ile “Kent Mobilyaları Reklam İşinde Şartname ve Sözleşme gereği kurumumuzca takip edilmektedir” şeklinde cevap verdi, ancak Naturel Medya Reklamcılık hakkında hiçbir işlem yapmadı.

 

Naturel Medya Reklamcılık Van Büyükşehir Belediyesi’ne kira taksitini ödedi mi?

Yüklenici firma kent mobilyalarının yaptırıp yerine monte ederek hizmete hazır hale getireceği için İdari Şartnamenin 11. Maddesine göre sözleşmenin ilk yılı ödemesiz olacak. İkinci yıldan itibaren başlamak üzere ihalenin toplam bedeli 4 eşit taksite bölünerek her yılın Temmuz ayında peşin olarak ödenecek. Ödeme yükümlülüğü yerine getirilmemesi durumunda sözleşme tek taraflı feshedilecek denmesine rağmen Naturel Medya Reklamcılık 2016 yılı Temmuz ayında ödemesi gereken 1 milyon 400 milyar lira civarındaki ilk kira taksitini ödemedi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Naturel Medya Reklamcılık Firmasının sözleşmesini neden feshetmedi?

Rekvan Reklamcılık Firması Naturel Medya Reklamcılık Firmasının idari şartnamedeki Kent Mobilyalarının yaptırılıp yerine monte edilerek 1 yıl içerisinde hizmete hazır hale getirilmesi ve 2016 yılı Temmuz ayında ödemesi gereken ilk kira taksitini ödemediği için yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesi ile Van Büyükşehir Belediyesi’ne 06/09/2016 tarihli bir dilekçe yazarak Naturel Medya Reklamcılık Firmasının sözleşmesinin iptal edilmesini istedi..

 

Van Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Başkan Vekili Firoz Özdemir imzası ile 29/09/2016 tarih ve M.65.1.VBB.0.12-02/1417 sayılı yazısında, “İdari şartnamenin 15. Maddesi 14. Fıkrası’nda Şartname içeriğinin yerine gerilmesinde belediye idaresinden ya da tabiat şartlarından veya doğal afetlerden kaynaklanan gecikmelerden yüklenici sorumlu tutulamaz denilmektedir. İlimizde yaşanan kış mevsiminin uzun ve zorlu şartlarda geçmesi nedeni göz önünde bulundurulmuştur” şeklinde cevap verdi. Ancak idari şartnamenin ilgili maddesinde tabiat şartları şeklinde bir ifade yer almamaktadır.

 

Elif Reklam’ın depremden dolayı 4 ay ek süre istemesini kabul etmeyen DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi, idari şartnamede olmayan tabiat şartları hükmünü keyfi olarak ihdas etti. Usulsüzlük yapma pahasına Naturel Medya ve Reklamcılık Firmasının 1 yıl içerisinde kent mobilyalarını yaptırıp yerine monte etmemesine, kirasını ödememesine rağmen, usulsüz bir şekilde sözleşmesini feshetmeyerek kayırıp kolladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem