DAP’tan ek projelere 36 milyon lira daha

2019 Yılında Dap İdaresi Tarafından Desteklenecek Olan 124 Projeye İlaveten Uygulayıcı Kuruluşlar İle 12 Adet Yeni Projeler İçin De Protokol İmzalandi.

Genel 28.11.2019 15:28:00 0
DAP’tan ek projelere 36 milyon lira daha
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.11.2019 15:28

2019 yılında DAP İdaresi tarafından desteklenecek olan 124 projeye ilaveten uygulayıcı kuruluşlar ile 12 adet yeni projeler için de protokol imzalandı.

DAP İdaresi tarafından 12 projeye aktarılacak 36 milyon 150 bin lira kaynakla, 2019 yılında desteklenecek toplam proje sayısı 136’ya çıkmış olacak ve çeşitli başlıklardan oluşan projelere toplam 115 milyon 350 bin lira sermaye transferine ilişkin ödenek tahsis edilecek.

DAP İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen ve gün boyu devam eden imza törenine, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, Bitlis Belediye Başkanı Nasrullah Tanğlay, Adilcevaz Kaymakamı Tunahan Çil, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Öncel, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, Ahlat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Veysel Gündoğan ile diğer uygulayıcı kuruluşların yetkilileri katıldı.

Projeler, ’Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama’, ‘DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi’, ‘Güneş Enerjisini Destekleme’ ve ilk defa 2019 yılında desteklenecek olan ‘Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi’ projelerinden oluşuyor.

Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Muş illerini kapsayan protokol kapsamında, 2 adet tarımsal sulama projesine 5 milyon 750 bin lira, 3 adet DAP Semt Kütüphanesi için 900 bin lira, 3 adet Güneş Enerji Sistemi (GES) Santrali için 10 milyon lira ve 4 adet Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi için 19 milyon 500 bin lira kaynak aktarılacak.

Demir: “12 Projeye 36 milyon lira kaynak aktaracağız”

Protokol imza töreninde konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, desteklenecek projelerin önemine vurgu yaptı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, 2019 yılında da uygulayıcı kuruluşların projelerine sermaye transferi yoluyla para aktaracaklarını belirten Başkan Demir, toplam 12 adet proje için 36 milyon lira ödenek ayırdıklarını ve 2019 yılında ilk defa Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Muş illerinde ‘Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi’ne destek sağlayacaklarını söyledi.

Önceki yıllarda desteklenen projelerin başarıyla uygulandığına dikkat çeken Başkan Demir, 15 DAP ilinde, en çok ihtiyaç olan projelerin desteklenmesine özen gösterdiklerini ifade ederek, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda projelerin desteklendiğini ve imzalanan protokollerin bölgenin kalkınması yönünde hayırlı olmasını diledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ