DAKA heyetinden TATSO’ya ziyaret

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (daka) Planlama Ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, Beraberindeki Heyetle Tatvan Ticaret Ve Sanayi Odasını (tatso) Ziyaret Etti.

Genel 7.02.2020 10:21:30 0
DAKA heyetinden TATSO’ya ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.02.2020 10:21

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Planlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, beraberindeki heyetle Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasını (TATSO) ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Çağlar Özdemir, Hacettepe Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Volkan Işık, DAKA’dan Uzman Abdullah Çiçek ve DAKA Bitlis Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nurettin Polat’ın yer aldığı heyetle TATSO’yu ziyaret eden DAKA Başkanı Mehmet Emin Çakay, TATSO Başkanı Bilal Adabağ ile bir araya geldi. Bölgedeki gençlere istihdam sağlamak maksadıyla DAKA işbirliğiyle yürütülen proje ve yine bu kapsamda geliştirilmesi planlanan Mesleki Eğitim Geliştirme Merkezi (MESGEM) ile ilgili istişarede bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette heyet üyeleri tarafından konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Heyet üyeleri, konunun bölge ve gençlerin istihdamı için önemine dikkat çekerken, TATSO Başkanı Bilal Adabağ’ın da konu ile ilgili fikirleri alındı. Konunun önemine vurgu yapan TATSO Başkanı Bilal Adabağ, bölgede özellikle ara eleman konusunda ciddi sıkıntılar olduğuna dikkat çekti. İşverenlerin desteklenmesi ve bölge ile ilgili iş planlamalarının ise yerelden yönetilmesi gerektiğine işaret eden TATSO Başkanı Adabağ, bölgede girişimci ruhun çok fazla olduğunu, bu nedenle kaynakların doğru kullanılması durumunda yaşanan birçok sorunun çözüme kavuşmuş olacağını ifade etti.

Mesleki eğitim programlarının ticaret ve sanayi odası ile esnaf ve sanatkarlar odası koordinesinde ve talepler doğrultusunda planlanması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Adabağ, ziyaretten ötürü heyet üyelerine teşekkürlerini iletti.

Ziyarette TATSO Başkan Yardımcısı Yılmaz Lebit ve TATSO Meclis Üyesi Vacip Demir ile TATSO Meslek Komiteleri Başkanı Mekin Kaya da hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ