Daha sağlıklı nesiller için “Yemekte Denge Eğitimi”

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sabri Ülker Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında “Yemekte Denge Projesi” hakkında yönetici ve öğretmenlere “Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa” sempozyumu çevrim

Genel 20.04.2021 15:14:54 0
Daha sağlıklı nesiller için “Yemekte Denge Eğitimi”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.04.2021 15:14

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sabri Ülker Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında “Yemekte Denge Projesi” hakkında yönetici ve öğretmenlere “Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa” sempozyumu çevrim içi olarak düzenlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sabri Ülker Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen sempozyuma Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz da katıldı. Yemekte Denge Eğitim Projesi; 15 ilde uygulanıyor ve bu proje ile ilköğretim çağındaki çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmeleri hedefleniyor.

Sağlıklı beslenme alışkanlığının geliştirilmesine yönelik düzenlenen sempozyumda, temel eğitim çağındaki çocukların fizyolojik ve psikolojik açıdan kaliteli, uzun bir yaşam sürdürmeleri için yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmaları amaçlanıyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla uygulanan bu proje, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Erzurum Başarıyı Artırma Programı”nın (ERBAP) “öğrencilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini sağlamak” amacı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz “Dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgını; eğitim sürecini, öğrencilerimizin ve ailelerinin hayat düzenini büyük ölçüde değiştirdi. Artık evde daha uzun süre vakit geçiriyoruz. Bu süreç hem günlük fiziksel aktivite süremizi hem de beslenme şeklimizi etkilemeye başladı. Bu dönemi sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenerek geçirmemiz; istenmeyen kilo artışlarını engellemek, yanlış beslenmeden kaynaklanacak hastalıkların önüne geçmek ve Covid-19’a karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek açısından büyük önem arz ediyor. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmesine özen gösteriyoruz. Özellikle salgın sürecinin öğrencilerimizin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimleri üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla çalışmalarımızı iyice artırdık. Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Erzurum Başarıyı Artırma Programı”nın (ERBAP) “öğrencilerimizin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini sağlamak” amacı kapsamındaki çalışmalarını sağlıklı ve dengeli beslenme üzerine yoğunlaştırdık. ERBAP kapsamında öğrencilerimizin doğru temel sağlık bilgilerini ve kişisel hijyen becerilerini geliştirilmeyi ve onlarda sağlık okuryazarlığı hakkında farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

2011 yılında imzalanan protokol ile bugüne kadar devam ettirilen “Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin uygulandığı 15 ilden biri olup projenin 50 okulda yürütüldüğünü ifade eden Kaygusuz, şimdiye kadar Sabri Ülker Vakfı ile sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Sabri Ülker Vakfı işbirliği ile düzenlenen Yemekte Denge Eğitimi Projesi Erzurum Sempozyum’unda Hacettepe Üniversitesinin öğretim üyeleri tarafından sağlık okuryazarlığı, dijital eğitimde materyal geliştirme, toplum temelli projeler başlıklarında konuşmalar yapıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ