Dadaş Necati ile tanışmak için bin 234 kilometre yol geldi

Ünlü Youtuber Emre Yücelen, Söylediği Gazeller Ve Uzun Havalarla Sosyal Medya Fenomeni Olan 84 Yaşındaki ‘dadaş Necati’ Lakaplı Necati Tutaş İle Tanışmak İçin İstanbul’dan Erzurum’a Geldi

Genel 22.11.2019 13:40:22 0
Dadaş Necati ile tanışmak için bin 234 kilometre yol geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.11.2019 13:40

Ünlü Youtuber Emre Yücelen, söylediği gazeller ve uzun havalarla sosyal medya fenomeni olan 84 yaşındaki ‘Dadaş Necati’ lakaplı Necati Tutaş ile tanışmak için İstanbul’dan Erzurum’a geldi.

Youtube kanalında yapmış olduğu ses analizleriyle ilgi çeken Ses eğitmeni Emre Yücelen, daha önce Erzurumlu Dadaş Dede’nin seslendirdiği hüma kuşu eserinin analizini yaptıktan sonra tanışma için bin 234 kilometre yol geldi.

Konservatuar yıllarında yöre türkülerini öğrendiğini ancak yöre türküsü öğrenmekle o yöreyi gezip bilmenin çok farklı bir şey olduğuna değinen ses eğitmeni, Erzurum ve Erzincan insanının türkülerin mayasını zenginleştirdiğine dikkat çekti.

Dadaş Necati ile buluşan ünlü Youtuber Emre Yücelen, “Ne kadar sosyalleşirseniz hayat sizi o denli inanılmaz yerlere götürüyor bu gitmekle ilgili değil gelmek ile ilgili. Erzurum’a geldim. İnsanlar izlediklerinde çok etkilenecekler, kendi bastonunu kendi üreten, ailesi müzisyen olan, kendisi gazi olan, insanları ve vatanını çok seven 84 yaşında kalbi dopdolu bir insan ile tanıştım burada. Çekmiş olduğum videomda değerimizi anlatacağım, değer belli özellikleri barındıran bir şey değil, insanlar izlediklerinde ne demek istediğimi anlayacaklar" diye konuştu.

Daha önce gitmiş olduğu illerde tarihi medreselerde kubbe altında akustik denemeleri yapan ve İslam mimarisinin eserlerine dikkat çeken Yücelen, Yakutiye medresesinde de akustik denemesi yaptı. Yakutiye medresesinin orta bölümünde ‘Gül yüzlülerin şevkine gel’ adlı eseri okuyan Yücelen, Ulucami’de ise cami müezzininin çıplak sesinden ezan kaydı aldı.

Konservatuarda okuduğu yıllarda çok fazla töre türküsü öğrendiğini, yöre türküsü öğrenmekle o yöreyi gezip bilmenin çok farklı olduğunu söyleyen Şan eğitmeni, Erzurum’a gelmesiyle çok daha net anlamlar kazandığını, iyi okumanın temelinin altında Kuran-ı Kerim’i okumakla ilgili bir temel kavramın var olduğuna dikkat çekti.

Yücelen, “Kuran okumayı bilen kişiler hoyrat okumakla kalmıyor okudukları eseri mayayı zenginleştiriyorlar” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ