Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı’nın cenaze namazına katıldı

Vefat eden Elazığ’ın kanaat önderi 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı için cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uzun zamandır hocamızı tanıyoruz. Binlerce hafız yetiştirmek suretiyle bizim her şeyimiz

Genel 13.02.2021 15:09:27 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı’nın cenaze namazına katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2021 15:09

Vefat eden Elazığ’ın kanaat önderi 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı için cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uzun zamandır hocamızı tanıyoruz. Binlerce hafız yetiştirmek suretiyle bizim her şeyimiz Kitabullahımızın korunmasına görevli olacak hafızları yetiştirmiş olması tabi her yiğidin karı değil. Böyle bir görevi ifa etmek büyük bir fazilet erbabının işidir" dedi.

Genel durum bozukluğu ve çoklu organ yetmezliğinden bir süredir Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavisi süren Elazığ’ın kanaat önderlerinden 6 çocuk babası 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı, dün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Nazırlı için bugün İzzetpaşa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Nazırlı’nın cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakani Adil Karaismailoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, milletvekilleri, diğer protokol üyeleri, ailesi, yakınları, sevenleri olmak üzere birçok kişi katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırarak, dua etti.

"Böyle bir görevi ifa etmek büyük bir fazilet erbabının işidir"

Namaz sonrası konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok değerli hocamızı Hak’ka uğurlamak üzere aranızda bulunuyoruz. Az önce Diyanet İşleri başkanımızın da ifade ettiği gibi Elazığ’da deprem konutlarıyla ilgili hak sahiplerine tesliminde hocamızı hastanede ziyaret edelim istemiştik. Hastanede ziyaretimizde Diyanet İşleri Başkanım, bakan, milletvekili arkadaşlarımda yanımızdaydı. O gün bizlerden bir vasiyet olarak da kabul ettik. ’Fevkalade bir durum olmadığı sürece bizler bu görevi ifa edeceğiz, inşallah geleceğiz’ dedik. Rabbim bu fırsatı bizlere verdi, lütfetti. Elhamdülillah biz de bugün hakka uğurlama merasiminde burada bulunuyoruz. Uzun zamandır hocamızı tanıyoruz. Az önce diyanet işleri başkanımızın da ifade ettiği gibi binlerce hafız yetiştirmek suretiyle bizim her şeyimiz Kitabullahımızın korunmasına görevli olacak hafızları yetiştirmiş olması tabi her yiğidin karı değil. Bunu az önce Asım kardeşimde dinliyorum. Sabah namazından sonra başlar öğrenci yetiştirmeye bir taraftan dersleriyle, bir taraftan yaş itibariyle daha farklı olanların yetiştirmek suretiyle akşam yatsıdan sonra tekrar aynı şekilde yanı durmak yok sürekli yetiştiriyor. Böyle bir görevi ifa etmek gerçekten çok çok büyük bir fazilet erbabının işiydi. Onun için Abdullah Nazırlı hocamızdan daha önceki dönemlerde evinde de ziyaretlerimizdeki hoş sohbetiyle hep kendisini dinledik ve eserlerinde de zaten bu hoş sohbet oluşunun da emarelerini hep gördük ve görüyoruz. Rabbim evlatlarıyla da bunun devamını inşallah nasip etsin. Gerek kız evlatları, gerek erkek evlatlarıyla. Biz kendisinden hep hoşnut olduk. 106 yıllık ömür, hastanedeki ziyaretimizde hocamla beraber onu konuştuk. Allah’â hamd olsun bu ne hafıza en ufak bir hafızada gerileme yok. Allah’ın ayetlerini 106 yıl sonunda hala nasıl koruyor ve o ayetleri nasıl okuyor ve bunları görünce bizim halimiz ne olacak diye de kendi kendimize sorduk. Mekanı cennet olsun inşallah. Son olarak da surelerin en güzellerinden hep birlikte birer Fatiha okumak suretiyle inşallah yolculuğuna uğurlayalım" dedi.

Konuşma sonrası Nazırlı’nın tabutunu Cumhurbaşkanı Erdoğan omuzlayarak bir süre taşıdı. Cenaze aracına konulan Nazırlı’nın naaşı defin edilmek üzere Harput Mezarlığı’na götürüldü.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ