Çukurca'nın güzellikleri terör bitince ortaya çıktı

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki güzellikler, terör olayları bitince tek tek ortaya çıkarken, fotoğraf tutkunları da bu güzellikleri çekmek için ilçeye akın etti.

Genel 30.04.2018 10:00:00 0
Çukurca
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2018 10:00

Çukurca Belediyesi tarafından ilçenin tanıtımı amacıyla düzenlenen, Hakkari Valiliği, Çukurca Kaymakamlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteklediği ‘foto safari’ye şu ana kadar Türkiye’nin birçok ilinden 150 fotoğrafçı katıldı. Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca’nın girişimleri ile hazırlanan ve 5 gün sürecek olan etkinlikte, fotoğraf tutkunları ilk günden itibaren ilçenin eşsiz doğal güzelliklerini fotoğraflamaya koyuldu. İlçede yeterince konaklama yeri olmadığı için fotoğrafçılar, ilçe sakinleri tarafından misafir ediyor. İlçenin doğal güzelliklerini görüp fotoğraflamanın yanında sıcak insanlarını da tanıma fırsatı bulan fotoğrafçılar, gördükleri ilgi karşısında büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Bugün ilçeye bağlı Üzümlü, Narlı ve Gündeş köylerini gezen fotoğraf tutkunları, Akkaya köyünde düzenlenen bir düğün törenine de katıldı. Yöresel kıyafetleri ile rengarenk bir görüntü oluşturan davetlileri çeken fotoğrafçılar, zaman zaman vatandaşlarla beraber halay çekti.


Çukurca semalarında Türk bayraklı paraşüt


Tekirdağ Doğa ve Dağcılık Spor Kulübü tarafından düzenlenen yamaç paraşütü etkinliği ise gün boyu sürdü. Paraşüt pilotu Hamza Arslan, Türk bayraklı paraşütüyle Çukurca semalarını süslerken, vatandaşlar da gösteriyi büyük ilgiyle izledi.


“Özellikle ilçelerinin doğal güzellikleriyle tanınmasını çok istiyorlar”


Çukurcalı çiftçilerin çeltik ekme zamanına denk gelen etkinlikte, usta fotoğrafçılar çeltik tarlalarında çalışan çiftçileri fotoğraflamak için adeta birbirleriyle yarıştı. Etkinliğe Aydın’dan katılan Belgesel Fotoğraf Sanatçısı Hakan Yaralı, Çukurca halkının göstermiş olduğu ilgi ve misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını belirterek, “Herkesin gelip bu şirin ilçemizin güzelliklerini görmesi gerekir. Her yıl buraya gelmek istiyorum. Farklı mevsimlerini, farklı zamanlarını fotoğraflamak ve bu yörenin güzelliklerini Türkiye’ye ve tüm dünyaya yansıtmayı amaç edindim. Umarım en kısa zamanda tekrar burada olurum. İlçe sakinleri ilk kez bu kadar fotoğrafçı görüyor ilçelerinde. Bizden beklentileri var. Bunu bize ifade ediyorlar. Özellikle ilçelerinin doğal güzellikleriyle tanınmasını çok istiyorlar. Biz de bu konuda üzerimize düşen görevi yapmak için elimizden geleni yapacağız. Başta Çukurca Kaymakamı Temel Ayca olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


5 gün sürecek olan etkinlikte çekilen fotoğraflara çeşitli ödüller verileceği öğrenildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ