Çözülen buza aldırış etmeden üzerine çıkıp halay çektiler

Genel 18.03.2018 06:53:02 0
Çözülen buza aldırış etmeden üzerine çıkıp halay çektiler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.03.2018 06:53
Üzerinde atlı kızaklarla gezinti yapılan Çıldır Gölü’ndeki buz tabakası, havaların ısınmasıyla erimeye başladı. Buzları çözülen göle üzerine tehlikeye aldırış etmeden çıkan vatandaşlar ise halay çekti, oynadı.
Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde bulunan Çıldır Gölü’nün havaların ısınmasıyla birlikte yaklaşık 2 metre kalınlığındaki buzları kıyıdan çözülmeye başladı. Her gün 100’lerce yerli ve yabancı misafire ev sahipliği yapan Çıldır Gölü’nün üzerine çıkmak için Tekirdağ ve Aydın’dan Ankara’ya, Ankara’dan Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen gençler, tehlikeye aldırış etmeden Çıldır Gölü üzerine çıktı.
Buzun çatırtısına aldırış etmeden telefonlarından açtıkları müzik önce göl üzerinde halay çeken vatandaşlar, ardından dans etti. Cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf ve video de çeken vatandaşlar, Çıldır Gölü’nde bu heyecanı yaşamak için 30 saatlik yolculuk yaptıklarını belirttiler.
Çok mutlu olduğunu ifade eden ve Kars’a Tekirdağ’dan geldiğini belirten Okan Keskin, “Bu gölü görmek için yaklaşık 30-35 saat yol çektik. Yani çözülse de, erise de buraya çıkacaktık. Dediğim gibi uzun yoldan geldik. Şuan bu riski göze aldık. Çok güzel her şey çok doğal bir ortam var. Kars gerçekten çok farklı bir coğrafyaymış. Ani’de çok güzel bir tarihi doku var. Herkesin gelmesi, görmesi gereken bir yer bence Kars” dedi.
Trakya’da böyle bir şey görmenin imkansız olduğunu hatırlatan Burak Yavuzcan, “Arkadaşlarımız önerisi üzerine geldik buraya, şuan bir nevi mayın tarlasının üzerindeyiz. Çok heyecan verici bir duygu, çünkü görevliler uyarıyor, ‘girmek tehlikeli’ diye bu heyecanı yaşamak çok güzel bir duygu, Türkiye’de sayılı yerlerde yaşarsınız. En başta Doğu Ekspresi yolu muhteşem manzaralarla dolu, Kars ben bu kadar güzel bir şey beklemiyordum. Özellikle şu göl muhteşem bir detay” diye konuştu.
“Buz kırılıyor, onlar aldırış etmeden halay çekti”
Çıldır Gölü’nün buzların kırılmasına ve çözülmesine aldırış etmeden halay çeken kızlar ise görevlilere korkulu anlar yaşattı. Görevlilerinin uyarısına aldırış etmeden göl üzerine çıkan kızlar cep telefonlarıyla açtıkları müzikle halay çekip oynadılar. Daha sonra dansta eden kızlar, Aydın’dan Kars’a bu heyecanı yaşamak için geldiklerine dikkat çektiler.
Kars ve Ardahan illeri sınırında bulunan, deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikteki Çıldır Gölü’nde kış mevsiminde oluşan yaklaşık 2 metre kalınlığındaki buz tabakası, hava sıcaklığının artmasıyla çözülüyor. Kıyıları çözülerek açılan Çıldır Gölü, yine ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Türkiye’nin 81 ilinden ve yurt dışından gelen vatandaşların ilk uğrak yeri de Çıldır Gölü oluyor. Kars Valiliği tarafından yaptırılan Kütük Ev’e gelen vatandaşlar burada hem eğleniyor, hem de dinleniyor.
IÇ-
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ