Çöplerini vermemek için kendini kapıya zincirledi

Genel 18.04.2017 12:39:38 0
Çöplerini vermemek için kendini kapıya zincirledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.04.2017 12:39
Kars’ta cadde ve sokaklardan topladığı çöpleri evinde biriktiren kadın, temizlik işçilerinin evine girmesini önlemek için kendisini evin kapısına zincirledi.
Edinilen bilgiye göre, Kars İstasyon Mahallesi Davut Aksu Caddesi’nde havaların ısınmasıyla birlikte artan kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar durumu belediyeye bildirdi. Davut Aksu Caddesi’nde ikamet eden ve sokaklardan topladığı çöpleri evine taşıdığı bilenen H.E. isimli kadının evine gelen Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gözlerine inanamadı. 3 odalı gecekondu evin tamamının çöple dolu olduğunu gören zabıta, temizlik işleri ekiplerini çağırarak evi temizlemek istedi. Polis yardımıyla evi temizlemek isteyen ekiplere zorluk çıkaran H.E. evine girmek isteyen temizlik işçilerinin önünü kendisini kapıya kilitleyerek kesti.

3 saatlik çalışmayla temizlendi
Polislerin uzun uğraşlar sonucu ikna ettiği H.E. polis otosuyla bölgeden uzaklaştırıldı. Kapıdaki zincirleri açarak içeri giren temizlik işçileri içeride adeta çöp dağı ile karşılaştı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmayla dışarı atılan çöpler, ekipler tarafından kamyonlara yüklenerek imha edilmek üzere çöp depolama merkezine götürüldü.
Kiracı olduğu ve yalnız yaşadığı tespit edilen H.E.’nin daha önce farklı mahallelerde oturduğu evlere de çöp yığdığı belirtildi. Aslen Iğdır Meleklili olan H.E.’nin Merkez Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan kendi evinin ise 3 yıl önce biriktirdiği çöplerden dolayı yandığı ortaya çıktı.

"Geldiğinden beri çöp topluyor"
Kadının çöp toplama hastalığı olduğunu ifade eden ev sahibi Şahin Olgan, "Bir yıl oldu şimdi. Çöp topladığının farkına vardık, kovduk olmadı. Bana ’seni şikayet ederim’ dedi. Korkumdan yaklaşamadım. Kovuyorum yine geliyor. Ne yaptıysam fayda etmedi. Geldiğinden beri çöp topluyor. Cezaevinin orada oturduğu evi aynı berbat etmiş. Çarşıda bir evi yine çöp doldurmuş. Kaleiçi Mahallesi’nde oturmuş orada evde yanmış bunun yüzünden. Bunun işi çöp toplamak, başka bir şey yok" dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ