Çinli öğrencileriyle birlikte korona virüsüne beste yaptı

ERZURUMLU TARİH ÖĞRETMENİ SEMİH İPEK’İN ÇİNLİ ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE ÇEKTİĞİ KORONAVİRÜS KLİBİ SOSYAL MEDYADA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

Genel 13.03.2020 14:36:10 0
Çinli öğrencileriyle birlikte korona virüsüne beste yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.03.2020 14:36

Erzurumlu Tarih öğretmeni Semih İpek’in Çinli öğrencileriyle birlikte çektiği korona virüs klibi sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Sözleri kendisine ait olan korona virüs adlı eserini Erzurum oyun havası tarzında çalıp söyleyen Semih İpek, çektiği klipte kamera karşısına Çinli öğrencileri Dong Yujie ve Wang Kai ile birlikte çıktı. Azerbaycan’da öğrenim gören Çinli öğrencilerin “İnsanlık Korona’yı yenecek” diyerek mesaj verdikleri Korona türküsünün sözleri ise, dinleyenleri adeta kırıp geçirdi. Azerbaycan’da öğretmenlik yapan Dadaş Semih İpek, sosyal medyada yoğun ilgi gören korona klibiyle ilgili olarak konuştu. İpek, korona virüs klibi için yazdığı sözleri daha sonra müzik eşliğinde seslendirdiğini belirterek, “Böyle bir klipte yanımızdan Çinlileri eksik etmek, büyük bir eksiklik olurdu” dedi.

Erzurum’da atanamadı, Azerbaycan’a gitti

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan 30 yaşındaki Semih İpek, kendi hikayesini de anlattı. Semih İpek, üniversiteden mezun olduktan sonra uzun bir süre öğretmen olarak atama beklediğini söyleyerek, “4-5 yıl işsiz gezdim; baktım olmayacak, topladım valizimi ve Azerbaycan’a göç ettim. Dilimiz aynı, kültürümüz aynı, insanımız aynı, bu yüzden hiç de yabancılık çekmedim” diye konuştu.

Çocukluğundan beri müzikle iç içe

Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı bünyesinde Bakü’de hizmet veren Atatürk Lisesi’nde 2 yıldır Tarih öğretmenliği yapan Semih İpek, müziğe ise çocukluğundan beri ilgi duyduğunu ifade ederek, “Ozanlık benim ruhumda var; zaten bu bizim ortak kültürümüz. Daha küçük yaşlarda halk ozanlarıyla, aşıklarla iç içeydim. Yazmak, çalıp ve söylemek bu yüzden benim bir parçam haline geldi” şeklinde konuştu.

Çinli öğrencilerle klip çekti

Öte yandan sosyal medyada yoğun ilgi gören korona virüs klibi için önce söz yazan, ardından Çinli öğrencileri Dong Yujie ve Wang Kai ile birlikte kamera karşısına geçen Semih İpek, “Klipteki Çinlilerin ikisi de öğrencimiz. Birisi Rusça öğrenmek için Azerbaycan’da, diğeri de Azerbaycan Türkçesi öğrenebilmek için eğitim alıyor. Bu klibi birlikte çekmek çok daha iyi bir fikir gibi geldi, nitekim de öyle oldu. Çinli öğrenciler de, seslendirdiğim türkü içerisinde mesajlarını ‘insanlık Korona’yı yenecek’ diyerek verdiler. İlgi gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Semih İpek, Erzurum şivesiyle seslendirdiği eser için Erzurum’un meşhur “Ev Yıkanın Kedisi” adlı türkünün müziğini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ