Cilt lazeri ile kılcal varisler tedavi edilebiliyor

- Medicana International İstanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Baran Şimşek: - 'Kılcal varisler veya örümcek ağı şeklinde varisler olarak da bilinen ve varis hastalığının ilk ve erken evre bulguları olan damarlar, lazer

Genel 14.09.2020 14:45:59 0
Cilt lazeri ile kılcal varisler tedavi edilebiliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.09.2020 14:45

İSTANBUL (AA) - Medicana International İstanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Baran Şimşek, "Kılcal varisler veya örümcek ağı şeklinde varisler olarak da bilinen ve varis hastalığının ilk ve erken evre bulguları olan damarlar, lazer tedavisiyle yüksek başarıyla tedavi ediliyor." ifadesini kullandı.

Medicana'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Medicana International İstanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Baran Şimşek, varis veya kılcal damarların lazerle tedavisinde, damar içerisinde bulunan kan hücrelerinin lazer enerjisini aldıktan sonra damar içi sisteminin bozularak damarın tamamen yok edildiğini ifade etti.

Lazer enerjisinin sadece hedef damarı etkilediğini vurgulayan Şimşek, böylece çevre dokulara zarar verilmediğini kaydetti.

Şimşek, lazer işlemi sonrası hastaların günlük hayatlarına devam ettiğini belirterek, "Lazerle varis tedavisini, çapı 1 milimetre ve daha küçük olan damarlara uyguluyoruz. Kılcal varisler veya örümcek ağı şeklinde varisler olarak da bilinen ve varis hastalığının ilk ve erken evre bulguları olan bu damarlar lazer tedavisiyle yüksek başarıyla tedavi ediliyor. Hastalarımız, işlem sonrasında varis oluşumuna ve artışına sebep olabilecek alışkanlıklarını azaltır, spor yapar ve fazla kilolarından kurtulurlarsa tedavi başarısı uzun vadede çok daha yüksek olur." ifadelerini kullandı.

Lazerle varis tedavisini kış ve bahar aylarında yapmayı öneren Şimşek, "Lazer uygulamasını bronz tende tercih etmiyoruz. Cilt tipine ve tedavi uygulanan sahanın genişliğine bağlı olarak lazer sonrasında ciltte kızarıklıklar oluşabilir. Bu kızarıklıklar 7-10 gün içerisinde geçerler. Nadiren ciltte morarma görülebilir ki, bu bulgu da ortalama 10-14 gün içerisinde normale döner. Lazerle kılcal varis tedavisini poliklinik şartlarında ve topikal anestezi altında yapmaktayız." açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ