Çıkan yangında evlerini kaybeden aileye yeni ev yaptırıldı

Genel 24.08.2017 13:36:36 0
Çıkan yangında evlerini kaybeden aileye yeni ev yaptırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.08.2017 13:36
Yeşilyurt Belediyesi, Dilek Mahallesi Başpınar Caddesinde ikamet ettikleri evleri yanan ve oturulamaz hale gelen Halil Kılıç ve ailesine yardım eli uzattı. Yeşilyurt Belediyesi, evleri yanan aileye tek katlı müstakil ev yaptı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatı ile harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Yeşilyurt Belediyesi Şirketi İŞGEM ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, yangından dolayı kullanılamaz hale gelen evde ortak bir inceleme yaparak, eksiklikleri rapor haline getirdiler.
Çıkan yangından dolayı kullanılmaz hale gelen ev alınan karar ile yıkıldı. Evin yerine tek katlı müstakil bir ev yapılarak Halil Kılıç ve ailesine teslim edildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ve Mahalle Muhtarıyla birlikte Halil Kılıç’ın ikamet ettiği evi ziyaret ederek aile fertleriyle sohbet etti. Başkan Polat yanında getirdiği hediyeleri aile fertleri ve çocuklara takdim etti.
“Başkanımızdan Allah razı olsun”
Halil Kılıç ve aile fertleri, zor durumdayken kendilerine yardım eli uzatan Yeşilyurt Belediyesine ve Başkan Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sundular.
Yapılan yardım ve çalışmalar hakkında memnuniyetini dile getiren Halil Kılıç, "İki katlı evimiz çıkan yangında tamamen yandı ve oturulamaz hale geldi. Muhtarımızın yönlendirmesiyle Yeşilyurt Belediyesine yardım başvurusunda bulundum. İmdadımıza Yeşilyurt Belediyesi yetişti, Allah onlardan binlerce kez razı olsun. Bize yeniden bir ev kazandıran, yolumuzu güzelleştiren Belediye Başkanımızı evimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz, Rabbim işlerinde kolaylıklar versin” ifadelerini kullandı.
Halil Kılıç’ın eşi ise, “Bu zor günlerimizde bizi yalnız bırakmayan Başkanımız ve ekibine ailem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanımızın desteğiyle güzel bir eve kavuştuk, çok mutluyuz, Allah razı olsun” dedi.
Polat, “İhtiyaç sahibine yardım elini uzatırız”
Yanan evin sahibi Halil Kılıç ve aile fertlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, Yeşilyurt’ta ihtiyaç sahibi olan her vatandaşa yardım elini uzatmaya devam ettiklerini söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi olarak vatandaşların iyi ve kötü günlerinde her daim yanlarında olduklarını aktaran Belediye Başkanı Polat, “Dilek Mahallesinde yaşayan Halil Kılıç ile aile fertlerinin ikamet ettiği evde yangın felaketi yaşandı. Ekiplerimizin burada yaptığı incelemelerden sonra kullanılamaz ve oturulamaz duruma geldiği yönünde rapor tutulan iki katlı evin yıkılarak yerine yeni bir ev yapılması kararı alındı. Aile fertlerinin imkanları da evi yaptırmaya müsait olmadığından sağlıklı bir ortamda yaşamını sürdürmesini sağlamak için belediyemizin imkanları ile evi yaptırdık. İki oda bir salon şeklinde aile fertlerine teslim ettiğimiz evimiz çok güzel olmuş, güle güle otursunlar. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, İŞGEM şirketimiz, Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın ortak çalışması neticesinde evimizi hazır hale getirdik ve anahtarı teslim ettik. Aile fertlerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, yenilenen evlerinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamalarını temenni ediyorum. Rabbim böyle sıkıntıları bir kez daha yaşatmasın. Kendilerini ziyaret ettik, herkesin mutlu olduğunu görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti. Yeşilyurt’ta vatandaşlarımızın yüzü gülüyorsa mutlu oluruz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ