CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu: Bu memlekete iş üretmemiz lazım

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, 'Bu memlekete iş üretmemiz lazım. Şimdi önümüze bakıyoruz. Bu yapılan yanlışlığı düzelteceğiz.' dedi.

Genel 28.05.2019 15:53:11 0
CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu: Bu memlekete iş üretmemiz lazım
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.05.2019 15:53

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçim çalışmalarına Arnavutköy Ömerli Mahallesi'nde devam etti. İmamoğlu'nun seçim aracını gören vatandaşlar, otobüsten inen İmamoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.

Vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirerek sohbet etti. Esnaf ziyareti sırasında İmamoğlu'na, KİPTAŞ AVM içinde pizzacılık yapan bir esnaf, dünkü Habertürk canlı yayınında sorulan bir soru üzerine, sosyal medyaya düşen videoyu sordu.

İmamoğlu, videonun tamamını izletmek istese de esnaftan olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine İmamoğlu, "Bilgin olmadan hiç kimseyi suçlama. Günah işliyorsun şu anda. Zavallı medya bile tamamını yayımlamaktan çekiniyor. Genç bir insan olarak sana söylüyorum. Çoluğuna, çocuğuna, sana kim iftira atabilir?" diye sordu.

Esnaftan, "Kimse atamaz." yanıtını alan İmamoğlu, "Bana da atma." diyerek karşılık verdi.

İmamoğlu, esnaf ziyaretlerinin ardından Arnavutköy'ün mahallelerinde seçim otobüsü ile dolaşarak halkı selamladı. Bu sırada otobüsün önünde ağlayarak koşan bir genç kadını gören İmamoğlu, aracı durdurdu. Otobüsten inen İmamoğlu, Cemre Akkuş adındaki genç kadını, sarılarak teskin etti.

Fabrika işçileriyle bir araya geldi

Ekrem İmamoğlu, daha sonra Ömerli Mahallesi'nden Hadımköy'e geçerek, buradaki bir fabrikada işçilerle buluştu.

İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Bu memlekete iş üretmemiz lazım. Şimdi önümüze bakıyoruz. Bu yapılan yanlışlığı düzelteceğiz. Gerçekten demokrasiye darbe vuruldu ancak Allah'ın izniyle insanlar, adalet, vicdan duygusuyla bu konuda en doğru kararı verecektir. İstanbul koca bir kent. Türkiye'nin çok kıymetli bir markasında çalışıyorsunuz. Türkiye'de bugün 8 milyona kadar giden işsiz var. Sadece son 1 yılda 1,5 milyon insan işsiz kaldı. Bu rakamlar çok ürkütücü. Herkes ekmek kavgası veriyor. Dolayısıyla gönül isterdi ki, 1 yıl önce seçilen merkezi hükümet, bakanlar memleketin bu sorularıyla ilgilensin. Ancak İstanbul aşağı, İstanbul yukarı. Biz kimsenin malını mülkünü devralmıyoruz. 16 milyon İstanbullu, sahip olduğu yönetimi seçimler gereği bir başkasına emanet ediyor. Nasıl 25 yıl aynı anlayışa millet 'evet' demişse şimdi değiştirmek istiyor. Özellikle emekçi dostlarımızın ülkemizin bu yoğun ve sorunlu gündeminde demokrasi adına en doğru kararı vereceğinizi söylemek istiyorum. İstanbul'un dertlerinin hissedilmesi, insanların birbirine yaklaşması, belediyeyle insanların arasında kopukluğun tamir edilme sürecini başlatacağız. Sizlere söz veriyorum. Bu şehrin ne nimeti varsa çocuklarla gençlerle sizlerle paylaşmak için göreve geliyorum."

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, daha sonra Arnavutköy sokaklarında seçim otobüsüyle halkı selamlamaya devam etti.

Muhabir: Emin İleri


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ