Cezaevi onun için nimet oldu, 2 üniversite bitirdi, 3 üniversite de okuyor

Genel 20.03.2017 09:27:04 0
Cezaevi onun için nimet oldu, 2 üniversite bitirdi, 3 üniversite de okuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.03.2017 09:27
37 yaşındaki 2 çocuk babası Reşit Artan, cezaevinde önce liseyi, ardından da iki üniversiteyi bitirdi. Cezaevinden çıktıktan sonra iş kurarak kendisine yeni bir sayfa açan Artan, aynı anda 2 üniversitede 3 bölüm de daha eğitimine devam ederek okuma azmini gösteriyor.
2 çocuk babası Reşit Artan, 2005 yılında İstanbul Silivri’de işlediği bir suçtan dolayı Silivri Kapalı Cezaevine girdi. Silivri Cezaevinden memleketi Muş’a nakil olan Artan, burada tanıştığı infaz koruma memurunun desteğiyle hayatının dönüm noktasını yakaladı. Daha önce terk ettiği lise eğitimini açıktan tamamlayan Artan, üniversite sınavlarına girerek Açık öğretim üniversitesi Laborant Veteriner Sağlık Bölümünü kazandı. Yoğun bir şekilde eğitime odaklanan Artan, 2 yıllık bölümünü birincilikle tamamladı. Açık cezaevine geçtiğinde eğitim hayatına ara vermeyen Artan, tekrar üniversite sınavlarına girerek, Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu Bahçe Tarım Bölümünü kazandı. Eğitim durumundan dolayı Bursa açık cezaevine nakil olan Artan, burada da ikinci üniversitesini bitirdi.

Hem çalışıyor hemde 3 bölüm daha okuyor
Artan, daha sonra Bursa’dan dikey geçiş sınavıyla Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümüne geçti. Denetim serbestlik kapsamına girdikten sonra Bingöl’de kafe restaurant açan Artan, yanında da 3 üniversite öğrencisi çalıştırarak onlara destek olmaya başladı.
Şuanda Bingöl Üniversitesi’nde Bitki Koruma, Halkla İlişkiler ve Atatürk Üniversitesi’nde Sosyoloji eğitimi gören Artan, eğitimin önemine dikkat çekti.

“Cezaevi benim için nimet oldu”
Denetim serbestlik kapsamında her gün imza atmaya gittiğini belirten Artan, “Mahkum olduğum sürede liseyi ve iki üniversiteyi bitirdim. Şuanda iki üniversitenin üç bölümünü okuyorum. Cezaevinden çıktıktan sonraki süreçte, hem ekonomik destek hem de uğraş olması için işletme kurdum. Yanımda eğitime destek olmak amacıyla 3 üniversite öğrencisi çalıştırıyorum. Cezaevi, bazıları için ceza olabilir ama benim için bir nimet oldu. Çünkü ben ailemle konuşmasını bilmeyen biriydim. Eğitim bana, çocuklarımı çok iyi anlama olanağı sağladı ” dedi.
Eğitimin, hayata olan bakış acısını değiştirdiğini belirten Artan, insani ilişkilerinin çok iyi derece düzeldiğine inandığını kaydetti.
Eğitimin şart olduğuna da dile getiren Artan, eğitimin insanın çevresi, toplumdaki bütün bağlarını kuvvetlendirdiğini, olgun ve dolu düşünmesini sağladığını sözlerine ekledi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ