Ceren Özdemir cinayeti failinin polisleri yaralamasıyla ilgili yargılanmasına başlandı

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i öldüren Özgür Arduç'un yakalandığı sırada polisleri bıçakla yaralamasına ilişkin yargılanmasına başlandı.

Genel 10.02.2020 12:17:44 0
Ceren Özdemir cinayeti failinin polisleri yaralamasıyla ilgili yargılanmasına başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2020 12:17

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Özgür Arduç'un, yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaralamasıyla ilgili davada "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanmasına başlandı.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, polis memurları Zeki Çelik ve Haydar Değerli ile sanık avukatı katıldı.

Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Arduç ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Duruşma, kimlik tespitiyle başladı.

Mahkeme heyeti başkanı İbrahim Akbulut'un polisleri bıçakladığı günü anlatmasını sorması üzerine sanık Arduç, "Bir şey dememe gerek yok. İki olay arasında bir gün var. Baktım ki iki kişiler. 'Bıçağı boğazına saplarsam kaçma şansım olur' diye düşündüm. Üzerimi aramadan arabaya attılar. Işıklarda durduk. Bıçak kabın içindeydi, dışarıda olsa ikisini de öldürmüştüm." dedi.

Sanık Arduç, heyetin, "Yaralamak mı öldürmek mi istedin?" şeklindeki sorusuna, "Evet, öldürmek istedim." yanıtını verdi.

Sanığın, Ceren Özdemir davasında, kendisinin neden adli tıp yerine ruh ve sinir hastanesine gönderildiği sorusu üzerine heyet, istinaf mahkemesine başvurabileceğini söyledi.

Yaralanan polislerden Zeki Çelik, saldırı olduğu için hemen arabaya bindirdiklerini anlatarak, "Şahsın yanına oturdum. Adını sordum. İsmini farklı söyledi. Kimlik istediğimde elini cebine soktu. Ben de kelepçeyi hazırladım. Eli montun içinde bıçağı tuttuğunu gördüm. O arada hamle yaptım. Hamle yaparken bıçağı koluma, omzuma ve sağ göğsüme sapladı. Polis arkadaşım da aracı durdurarak, içeriden o da müdahale etti." dedi.

Ameliyat olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü ifade eden Çelik, kolunda duyu kaybı olduğunu kaydetti.

Polis Haydar Değerli de müdahale ederken elinden yaralandığını, sanıktan şikayetçi olduğunu vurguladı.

Sanık avukatı, ekleyecek bir hususunun olmadığını dile getirdi.

Mahkeme heyeti, polis memuru Çelik'in adli tıpa sevk edilerek rapor istenmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Heyet, duruşmanın 31 Mart'a ertelenmesini kararlaştırdı.

Olay

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019'da Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu binaya girerken bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, katil zanlısı olarak gözaltına alınan Özgür Arduç tutuklanmıştı.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca Arduç hakkında Özdemir'i öldürmesi sebebiyle "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle, polis memurlarını bıçakla yaralaması nedeniyle de "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçundan iki kez cezalandırılması istemiyle Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde iki kamu davası açılmıştı.

İddianamelerde, şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 62. maddesi uyarınca ceza indirimi yapılmaması talebinde de bulunulmuştu.

Arduç'a, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesince, Ceren Özdemir'in öldürülmesine ilişkin davanın 20 Ocak'ta görülen ikinci duruşmasında "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Muhabir: Eyüp Elevli

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ