Çaldıran'da öğrenci servisi sorunu

Saadet Partisi Çaldıran İlçe Başkanı Alattin Avcı, Van’ın Çaldıran ilçesinde devam eden öğrenci servisi sorununun derhal çözülmesini istedi.

Genel 12.10.2016 23:13:42 0
Çaldıran
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.10.2016 23:13

Saadet Partisi Çaldıran İlçe Başkanı Alattin Avcı, Van’ın Çaldıran ilçesinde devam eden öğrenci servisi sorununun derhal çözülmesini istedi.


Açıklamalarda bulunan Alattin Avcı, 19 Eylül günü okulların açıldığını hatırlatarak, “Neredeyse bir aydır okulların açılmasına rağmen Çaldıran genelinde taşımalı olarak okula giden 5 binin üzerinde öğrenci, servislerin çalışmamasından dolayı okullarına gidemiyor. Zaten yıllardan beridir öğretmen ve derslik açığı bulunan ilçede birde servis nedeniyle okula gidememesi, ilçede eğitim öğretimi durma noktasına getirdi” dedi.


İlçe genelinde birçok velinin kendilerine bu konuda müracaat ettiğini belirten Saadet Partisi İlçe Başkanı Alattin Avcı, "Çaldıran’a bağlı köylerde okul servis sıkıntısı olduğu için öğrenciler okula gidemiyor. Köylerde servisler çalışmadığı için gerek öğrenci gerekse velilerin mağduriyetleri devam ediyor. Kendilerini okula götürüp getirecek servislerinin olmasını isteyen öğrenciler, derslerinden geri kaldıkları için başarısız olduklarını belirtiyorlar. Çaldıran ilçemizde servis sorunu başta olmak üzere, eğitim öğretim ile ilgili eksikliklerin giderilmesi konusunda yetkililerin bir an evvel gerekli adımları atmasını bekliyoruz" diye konuştu.


Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş ise, ihalelerin zamanında yapıldığını, ancak yeterli rekabet ortamının oluşmaması üzerine kurul tarafından iptal edildiğini söyledi. Mendeş, "Lise düzeyindeki öğrenciler için geçen hafta ihale yapılarak sonuçlandı. Ortaokul öğrencileri için de ihale bir kaç gün içerisinde yapılacak. Öğrencilerimiz mağdur olmaması için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ