Büyükşehirden binlerce öğrenciye çevre eğitimi

Genel 5.06.2018 16:45:10 0
Büyükşehirden binlerce öğrenciye çevre eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.06.2018 16:45
Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yaklaşık 10 bin dolayında öğrenciye çevre ile ilgili eğitim seminerleri düzenledi.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ilk ve orta okullardaki öğrencilere 100-150’şer gruplar halinde ‘Çevre kirliliği, çevre bilincinin artırılması ve vektörlerle mücadele’ konulu eğitimler verildi.
Büyükşehir Belediyesi uzman ekipleri tarafından okullarda düzenlenen eğitim seminerlerine, öğrencilerin yanı sıra okul idarecileri ile öğretmenler de katıldı. Çevre ile ilgili kısa film ve animasyonların da izletildiği seminerlerde ayrıca öğrencilere çevre ile ilgili eğitim seti ve yeşeren tohum kalemler hediye edildi.
Eğitim faaliyetlerinde bilgilendirmeler de yapan çevre eğitimcileri, başta Malatya Entegre Çevre Tesisi olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ile ilgili yatırım ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.
Geleceğimizin teminatı olan çocukların özellikle çevre konusunda daha bilinçli olmaları amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen çevre eğitimlerine 2018-2019 eğitim-öğretim yılında da belirli bir program dahilinde devam edileceği kaydedildi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yılın 365 günü çevreci yatırımlarının devam ettiğini belirterek, birçok çevreci yatırım yaptıklarını söyledi. Polat, “Çöpgaz Elektrik Santrali’nden, Malatya Entegre Çevre Projesine, Güneş Enerji Santrali’nden elektrikle çalışan ulaşım sistemi gibi birçok projede Malatya, Türkiye’ye örnek olmaktadır. Dünyamızın daha güzel ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha mutlu olmaları için geleceğe yaşanılabilir bir çevre bırakmalıyız. Bu konuda başta idareciler olmak üzere tüm halkımız hassasiyet göstermeliler” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ