Büyükerşen öğrencilerle buluştu

Malatya Ted Koleji Öğrencileri İle Bir Araya Gelen Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Açık Öğretim Fakültelerinin Kuruluş Sürecinde Yaşananları Ve Hayatta Başarılı Olmanın 4 Önemli Dönemi Olduğunu Ve Bu Dön

Genel 1.12.2019 11:21:12 0
Büyükerşen öğrencilerle buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.12.2019 11:21

Malatya TED Koleji öğrencileri ile bir araya gelen Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, açık öğretim fakültelerinin kuruluş sürecinde yaşananları ve hayatta başarılı olmanın 4 önemli dönemi olduğunu ve bu dönemlerin özelliklerini anlattı.

TED Koleji Konferans Salonunda yapılan ve Büyükerşen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, TED Malatya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İlhan, meclis üyeleri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Büyükerşen, yaşam öyküsünün ilk-orta öğrenim yıllarını anlatarak başladığı konuşmasını, “O zamanlar her yerde üniversite yoktu ve sınavla üniversite kazanılıyordu. Sınavlara girdiğim dönemde 2 kardeşim de sınavı kazanmıştı. ‘3 Çocuğu nasıl okutacağım’ diye üzülen babamı görünce vazgeçmiştim ama araştırmalarım sürüyordu. O zamanlar üniversitelerde devam zorunluluğu vardı. Devam zorunluluğu olmayan Ankara Hukuk Fakültesine kaydımı yaptırdım ama diğer taraftan da okumak isteyen fakat üniversiteye giremeyen yüz binlerce öğrenci için neler yapabilirim diye düşünüyordum. Radyo ve TV’lerle bu gençlere ulaşılabilinirdi. Uzun uğraşlar sonunda 1973 yılında eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla ‘Türkiye için Açıköğretim Modeli Projesi’ hazırladım ve dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e sundum. O dönemde üniversite hocaları “ Açıktan eğitim mi olurmuş” diyerek karşı çıktılar. Kıbrıs Barış Harekatı, hükumetin devrilmesi ile proje rafa kalkmıştı. Ama ben her gittiğim yerlerde verdiğim konferanslarda bu projemi anlatmaya devam ediyordum. 1980 İhtilalinden 2 yıl sonra, projemi duymuş olan Kenan Evren, Eskişehir’de bulunduğu bir sırada, ‘Uzaktan eğitim projesi olan bir genç vardı. Burada mı Buradaysa gelsin’ demiş. Yanlarına gittim ve projemi onlara anlattım. O zamanlar YÖK Kanunu hazırlanıyormuş. “İhsan Doğramacı’ya söyleyin bu açık öğretim Fakültelerini de kanuna eklesin. İlk yıl 200 öğrenci bekliyorduk. 600 başvuru oldu. Şimdi ise dünyanın değişik ülkelerinde milyonlarca öğrencimiz var” diyerek Açık Öğretim Fakültelerinin ortaya çıkışı ve kuruluş süreçlerini özet olarak aktardı.

Hayatta başarılı olmanın 4 önemli dönemi olduğunu belirten Prof. Dr. Büyükerşen, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Konferans, öğrencilerin soru bölümü ve okul Müdürü Kemal Taner’in Prof. Dr. Erşen’e günün anısı için plaket takdiminden sonra sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ