Bombalı saldırıda yıkılan emniyetin yerinin "Millet Bahçesi"ne dönüşümü sürüyor

Terör Örgütü Pkk'nın 3 Yıl Önce Bugün Bombalı Araçla Düzenlediği Hain Saldırı Sonrasında Zarar Gören Ve Ardından Yıkılan İl Emniyet Müdürlüğü'nün Yerinde Başlatılan 'millet Bahçesi' Projesinin Çalişmalari Devam Ediyor.içer

Genel 18.08.2019 09:34:35 0
Bombalı saldırıda yıkılan emniyetin yerinin "Millet Bahçesi"ne dönüşümü sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.08.2019 09:34

Terör örgütü PKK’nın 3 yıl önce bugün bombalı araçla düzenlediği hain saldırı sonrasında zarar gören ve ardından yıkılan İl Emniyet Müdürlüğünün yerinde başlatılan "Millet Bahçesi" projesinin çalışmaları devam ediyor. İçerisinde şehitler anıtının da olacağı millet bahçesinin 25 bin metrekaresinin yeşil alan olacağı belirtildi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne 18 Ağustos 2016 tarihinde terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 polis memuru şehit olmuş, 251 kişi yaralanmıştı. Hain saldırının bugün 3. yılı geride kalırken, saldırının planlayıcıları düzenlenen operasyonlarla yakalanarak adalete teslim edilmişti.

Saldırı sonrası hasar alan İl Emniyet Müdürlüğü binası yıkılmış, yenisi ise belirlenen farklı bir yerde yapılarak hizmete girmişti. Yıkılan eski emniyet müdürlüğünün yerine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz seçimlerde "Millet Bahçesi" yapılacağını açıklamış ve hemen ardından ihalesi yapılarak çalışmalar start almıştı.

28 bin metrekare alana kurulan "Millet Bahçesi"nde çalışmalar aralıksız devam ederken, projede şekillenmeye başladı. 25 bin metrekaresi yeşil alan olarak planlanan millet bahçesi içerisinde; peyzaj, yürüyüş parkurları, süs havuzlarının olduğu ve aynı zamanda millet kıraathanesinin olacağı belirtildi.

Öte yandan, hain saldırıda şehit olan 3 polis memuru için şehitler anıtının yer alacağı aktarıldı.

Olay anını anlattı

Hain saldırıyı yakından hisseden Hüseyin Engin de o günü anlattı. Kendisinin emniyetin arka kapısına 10 metre kala patlama olduğunu belirten Engin, "Evim buraya yakın. Emniyet Müdürlüğünün arka kapısına 10 metre kala patlama oldu. Hemen arkamda bulunan öğrenci yurdunda tüp patladı sandım. Çünkü binaların camları aşağı düşüyordu. Patlamanın etkisiyle kaldırımdan caddeye savruldum. Ben de o ara beton duvarın dibine geçip bir süre yerde yattım. Daha sonra baktığımda emniyet binasında duman çıkıyordu. Bahçenin kapısından içeri girdiğimde, millet yerlerde yatıyor, arabalar yanıyordu. Öğrendik ki Malatya istikametinden gelen patlayıcıyla dolu bir minibüs emniyete giremeyeceğini anlayınca bahçe duvarında patlatmış. Allah, terörü kimsenin başına ve memlekete bela etmesin. Elazığ’a kolay kolay terör giremez ama nasıl olduysa o gün girdi. Şiddetin ve terörün her türlüsünün Allah belasını versin” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ