BM'den 'uyuşturucu her yıl yarım milyondan fazla can alıyor' uyarısı

UNODC Başkanı Waly, uyuşturucuyla mücadelede önleme, koruma ve tedavi imkanlarının önemine dikkati çekerek 'Dünya genelinde yarım milyondan fazla kişi, her yıl uyuşturucu kullanımı sonucunda hayatını kaybediyor.' dedi.

Genel 2.03.2020 17:34:04 0
BM
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.03.2020 17:34

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki BM Ofisi'nde 5 gün sürecek Uyuşturucu Maddeler Komisyonunun 63’üncü oturumunun ilk günü gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Başkanı Ghada Fathi Waly, açılış konuşmasında, uyuşturucu ve sentetik madde bağımlılığının dünya genelinde toplumları olumsuz etkileyen ciddi bir sınama olduğunu söyledi.

Waly, küresel olarak 30 milyonun üzerinde kişinin uyuşturucu kullanımı nedeniyle ciddi sorunlar yaşadığını, yalnız yedi kişiden birinin ise bu alanda tedavi imkanı bulabildiğini kaydetti.

Başta kadın ve gençler olmak üzere uyuşturucu nedeniyle çeşitli rahatsızlıklar yaşayanların tedavi imkanlarına kolay erişiminin çok önemli olduğuna işaret eden Waly, "Dünya genlinde yarım milyondan fazla kişi, her yıl uyuşturucu kullanımı sonucunda hayatını kaybediyor." dedi.

Waly, güvenlik birimlerinin paylaştığı son veriler doğrultusunda bir milyon ailenin yasa dışı yollarla afyon ve kokainin ham maddesi olan koka bitkisini yetiştirdiğini, bununla mücadele eden emniyet mensuplarının ölüm tehditleriyle karşı karşıya kaldığını, çok sayıda polisin öldürüldüğünü anlattı.

53 milyon kişi opioid kullanıyor

UNODC’nin her yıl düzenli olarak yayımladığı dünya uyuşturucu raporunun önemini anımsatan Waly, "opioid" isimli sentetik maddenin kullanımının 35 milyon kullanıcıdan 53 milyon kullanıcıya yükseldiğini, kurumun geniş çaplı veri toplama çalışmaları neticesinde bu alandaki ciddi artışın tespit edilebildiğini dile getirdi.

Waly, UNODC’nin uyuşturucuyla mücadelede üye ülkelere sunduğu destek ve olanaklara da değinerek kurumun küresel çapta yürütülen bağımlılıkla mücadele çabalarına öncülük ettiğini kaydetti.

Cuma gününe kadar sürecek Uyuşturucu Maddeler Komisyonuna 2 bine yakın katılımcının iştirak etmesi beklenirken; program kapsamında düzenlenecek 100 yan etkinlikte uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele alanında yapılan çalışmalar ele alınacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ