BMC Genel Müdürü Osman Dur'dan ETSO'ya ziyaret

Genel 23.11.2018 12:15:13 0
BMC Genel Müdürü Osman Dur
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.11.2018 12:15
Yerli ve milli teknoloji ile ticari ve savunma sanayi araçları üreten BMC’nin Genel Müdürü Osman Dur, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.
Atatürk Üniversitesi’nde çeşitli temaslarla bulunan ve düzenlenen toplantıda akademisyenlerle bir araya gelen BMC Genel Müdürü Osman Dur daha sonra Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik’le birlikte ETSO’da Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. Erzurum’da Atatürk Üniversitesi ve ETSO’yu ziyaret etmesinin amacının; ‘Milli Teknoloji Seferberliği’ olarak adlandırdıkları teknolojik ürün üretiminde Türkiye’nin daha ileri seviyelere ulaşması için başlatılan çalışmalara, Anadolu’daki üniversiteleri ve sanayicileri de dahil etmek olduğunu ifade eden Genel Müdür Dur, BMC olarak bu zemini oluşturmak için her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi.
OSMAN DUR, “ANADOLU’NUN POTANSİYELİNİ KULLANMALIYIZ”
Konuşmasında, bu seferberliğin başarıya ulaşması için eğitimli iş gücünün önemine dikkati çeken Osman Dur, “Mesela bu bölge için Erzurum’u merkez alırsak; çevre illerdeki üniversitelerin akademisyenlerinin ve sanayicilerinin potansiyeli ile mutlaka bir şeyleri başarabiliriz. Biz BMC olarak, artık Anadolu’daki bu potansiyeli, milli tankımız Altay’da ve yerli uçağımızın motorunun yapımı ve geliştirilmesi aşamalarında kullanmak istiyoruz. Projelerimizi Anadolu ile paylaşmayı arzu ediyoruz. Anadolu’daki üniversitelerimizin yerli ve milli bu projelerimize tasarım, yedek parça ihtiyacı gibi konularda destek olmasını bekliyoruz. Elbette bunu tek başına sanayici ile ya da tek başına üniversitelerle başarmak mümkün değil. Bizim ön ayak olmak istediğimiz bu birliktelik, gerçek anlamda üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması için gerçek bir fırsattır” diye konuştu.
BMC olarak artık talaşlı üretime değil entegrasyona ağırlık verdiklerinin altını çizen Dur şunları söyledi; “Talaşlı üretimde, savunma sanayimizin gücünü, lokal sanayicinin kabiliyetini ve üniversitelerimizin bilgi birikimini kullanmak bölgesel kalkınmaya da büyük katkı sağlayacaktır. Daha kaliteli üretim için ARGE konusunda da bizler elimizdeki kaynakları kullanmayı, sanayicimizi ve akademisyenlerimizi desteklemeye hazırız.”
ÖZAKALIN, “TAM DESTEK VERMELİYİZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, BMC’nin, Anadolu’daki üniversiteleri ve sanayicileri yerli ve milli projelere dahil etme çabalarını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını kaydederek, başarıya ulaşması adına hem devletin, hem de ilgili tarafların bütün unsurlarıyla tam destek vermesi gerektiğini vurguladı. Bu tür girişimlerin, Anadolu’nun bir çekim gücü olması açısından büyük önem taşıdığını anlatan Meclis Başkanı Özakalın, “Şimdiye kadar Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi anlamında isteğimiz noktada olamadık, somut bir gelişme kaydedemedik. Şimdi, ‘Milli Teknoloji Seferberliği’ne Anadolu’daki üniversitelerin ve sanayicilerin entegre edilmesi çabaları, ülke olarak potansiyelimizin ortaya çıkması adına bizleri umutlandırıyor” diye konuştu.
Ziyarette, Erzurum 2. OSB’deki çalışmalardan da söz eden Özakalın, devletin yatırım yapma noktasında önemli destekleri olduğunu belirterek, 300 kilometre çapında 5-6 ülkeye komşu olan Erzurum’un lojistik anlamında büyük bir cazibesi olduğunu söyledi. Daha önce ilan edilen Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Erzurum 2. OSB’ye önemli yatırımların yapılacağını ve bunların arasında savunma sanayi yatırımlarının da olduğunu hatırlatan Özakalın, ancak daha sonra programın değiştirilmesiyle bu yatırımların rafa kalktığını sözlerine ekledi.
Ziyarette, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, BMC Genel Müdürü Osman Dur’a Erzurum’a özgü gümüş işlemeli Oltutaşı tespih hediye etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ