BM Libya Destek Misyonu Temsilcisi Williams: Libya'da süreç konusunda iyimserim

BM Libya Destek Misyonu Temsilcisi Williams, 'Libya'da önümüzdeki süreç konusunda iyimserim, birçok sorunun ise farkındayım. 10 yıllık savaş bir haftalık siyasi görüşmelerle çözülemez ama şimdi savaş dilinden çok barış dili duyuyoru

Genel 19.11.2020 20:24:26 0
BM Libya Destek Misyonu Temsilcisi Williams: Libya
Tarih: 01.01.0001 00:00

NEW YORK (AA) - BM Güvenlik Konseyini video konferans ile Libya'daki gelişmeler hakkında bilgilendiren Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Temsilcisi Stephanie Williams, Libyalıların ülkenin çıkarları için bir araya geldiğini ve ülkede barış ve istikrar arayışında önemli bir ilerlememe kaydedildiğini söyledi.

Libya'da ateşkesin sürdüğünü ve taraflar arasında tutuklu değişimini devam ettiğini belirten Williams, 9 aydır süren petrol ablukasının kalkmasıyla da petrol üretimin abluka öncesi seviyeye geri döndüğü ve günde 1,2 milyon varil petrol üretimi yapıldığını kaydetti.

Gelecek hafta Libya Siyasi Diyalog Forumu'nu sanal ortamda tekrar bir araya getireceğini dile getiren Williams, "Libya'da önümüzdeki süreç konusunda iyimserim, birçok sorunun ise farkındayım. 10 yıllık bir savaş bir haftalık siyasi görüşmelerle çözülemez ama şimdi savaş dilinden çok barış dili duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Betül Yürük


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem