Bitlis’teki ‘Açık Kapı’ birimi her derde deva oluyor

İçişleri Bakanlığınca 81 ilde kurulan ‘Açık Kapı’ birimi, Bitlis’te de her derde deva oluyor.Bitlis Valisi ve vali yardımcılarından önemli destekler alan birim çalışanları, ildeki sorunların çözülmesinin yanı sıra lise öğren

Genel 25.03.2019 09:27:21 0
Bitlis’teki ‘Açık Kapı’ birimi her derde deva oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.03.2019 09:27

İçişleri Bakanlığınca 81 ilde kurulan ‘Açık Kapı’ birimi, Bitlis’te de her derde deva oluyor.

Bitlis Valisi ve vali yardımcılarından önemli destekler alan birim çalışanları, ildeki sorunların çözülmesinin yanı sıra lise öğrencilerini de geziye götürdüler. ‘Açık Kapı’ Birimi Koordinatörü Serdar Kara, bugüne kadar bin 790 başvurunun yüzde 91’lik kısmını çözüme kavuşturduklarını söyledi. Kara, “İçişleri Bakanlığınca Bitlis Valiliğinde kurulan Açık Kapı Birimi yaklaşık 10 aydır hizmet vermektedir. Bugüne kadar bin 790 başvuru aldık. Bu başvuruların yüzde 91’ini olumlu şekilde sonuçlandırdık. Burada ilimizdeki vatandaşla devlet arasındaki iletişim köprüsünü güvenli bir şekilde sağlamasını yaptık. Vatandaşların gerek valiliğe gerekse kurum amirlerine ulaşımlarını, dertlerini söylemek istediklerine tercümanlık yaptık. Açık Kapı Birimi olarak Bitlis’te bazı temel sorunları gözlemledik. Bu sorunlarda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya ve çözmeye çalıştık. Örneğin yaklaşık 200 lise son sınıf öğrenciyi üniversite gezilerine götürdük. İstanbul’da belirlediğimiz 5 üniversitenin her yerini bu öğrencilerimize gezdirdik ki onların üniversite hayatlarına yardımcı olsun. Bu gezilerde valimiz, vali yardımcımız ve Milli Eğitim Müdürümüz bizlere yardımcı oldular. Zaten 10 aylık bu sürede gerek valimiz olsun gerekse vali yardımcımız, bizim her işimizde ve her projemizde destek olarak yanımızda oldular. Açık Kapı Birimiz, vatandaşla devlet arasında köprü vazifesinin yanı sıra kendi gözlemlediği sorunlara da el atıyor. Mesela TOKİ bölgesinde öğrencilerden gelen şikayetlerden dolayı o mevkide bir adet kapalı otobüs durağı yapımında emeğimiz oldu. Bunun yanı sıra bazı durakların da hayata geçirilmesini sağladık” diye konuştu.

Bir ailenin kızının hasta olduğunu ve maddi yetersizlikten dolayı yardım alması gerektiğini vurgulayan Kara, “Geçtiğimiz günlerde bir ablamız geldi ve kızının hasta olduğunu söyledi. Bununla ilgili yardım almak istediğini, ama alacağı yardımda valilik oluru ile IBAN olması gerektiğini belirtti. Bu ablamıza yardımcı olduk. Gerekli oluru çıkardık. İsviçre’den bile bu ablamıza ve hasta olan kızına para yolladılar. Takribi 3-4 günde 60-70 bin lira para toplandı. Hem sosyal medyada hem de yerel medyada bu ailemize yardımcı olduk. Güroymak’tan bir vatandaşımız geldi, evinin sit alanı içinde olduğunu söyleyerek yıkılacağını belirtti. İlçe Kaymakamı ile görüşerek o vatandaşa yardımcı olarak ev yapımı sözünü aldık. Ayrıca Bitlis merkezde bulunan Saray Mahallesi’nde dişi kavak ağaçlarının kesilmesinde önemli bir görev üstlendik, çünkü kavak ağaçları polen salgılıyordu. Sosyal yardımlaşmadan maddi durumu iyi olmayan, kendi derdini anlatamayan insanlara bir nebze el ayak olduk. Onların sosyal yardımlaşma ile valilik arasında köprü olduk. Bir ev vardı, kış ayıydı ve elektriği kesilmişti. Doğalgazı yoktu. Suları kesilmişti. Belediye ile görüşerek suyunu açtırmaya çalıştık. Sosyal yardımlaşmadan yardım çıkarttık. Elektriğini açtırarak nakdi yardımlar yaptık. Kısacası bizlere söylenen ve kendimizin gözlemlediği sorunları çözmeye çalışıyoruz” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ