Bitlis’te “Prof. Dr. Fuat Sezgin” paneli

Bitlis’in Düşman İşgalinden Kurtarılışının 103. Yıl Kutlamaları Çerçevesinde Yapılan ‘büyük Bitlis Buluşmaları’ Programı Kapsamında ‘prof. Dr. Fuat Sezgin’ Konulu Panel Düzenlendi.

Genel 5.08.2019 14:08:27 0
Bitlis’te “Prof. Dr. Fuat Sezgin” paneli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.08.2019 14:08

Bitlis’in düşman işgalinden kurtarılışının 103. yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan ‘Büyük Bitlis Buluşmaları’ programı kapsamında ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin’ konulu panel düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Nadir Alparslan, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, AK Parti İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatının yer aldığı slayt gösteriminin ardından panelin açılış konuşmasını yapan İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, geleceği Müslümanların yöneteceği yeni bir çağı inşa edeceklerini söyledi. Erdoğan, “Çok güzel bir film izledik. Birçok konuşmadan daha verimli oldu. Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşu bu hafta etkinliklerle kutlanıyor, diğer yandan Prof. Dr Fuat Sezgin yılını işliyoruz. Hocamızın vefatının akabinde, 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan edilmesi ve bunu memleketinde hatırlıyor olmamız güzel oldu. Burada mesele büyük bir bilim insanını anlamak ve tanımaktır. Bizim bölgemizde böyle bir insan yaşadı. Bunu anlamamız ve öğretmemiz gerekiyor. Bizim bilim insanlarımız namazında oldular ve niyazında, bir yandan bilimde astronomide ilerlediler. Sanayi devrimine uzanan batının sıçrama dönemindeki çalışmaları araştırdılar. Onlardaki azme ve bilime ihtiyacımız var. Geleceği Müslümanların yöneteceği yeni bir çağı inşa edeceğiz. Bu vesile ile yapılan tüm çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Panelin moderatörlüğünü yapan İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya ise, “Bugün burada yapacağımız panel, yıl içerisinde 300 paydaşımızla birlikte yapacağımız 800 etkinlik arasında en önemli olanıdır. Birçok ülkede gerçekleştirilecek olan 800 farklı programın başlangıcı Bitlis’ten başlıyor” dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Arslan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İlahiyatçı ve Tarihçi Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın panelist olarak yaptıkları sunumların ardından panel sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ