Bitlis’te çekirgeyle mücadele çalışması

Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Rıfat Çelik, çekirgeyle mücadele çalışması başlattıklarını belirterek, “Risk teşkil eden köylerde çekirge yatakları tespit edilmeye başlanmış olup, küçük ve toplu haldeyken mücadeleye başlanac

Genel 20.04.2020 08:47:51 0
Bitlis’te çekirgeyle mücadele çalışması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.04.2020 08:47

Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Rıfat Çelik, çekirgeyle mücadele çalışması başlattıklarını belirterek, “Risk teşkil eden köylerde çekirge yatakları tespit edilmeye başlanmış olup, küçük ve toplu haldeyken mücadeleye başlanacaktır” dedi.

Çekirgeyle mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Rıfat Çelik, hava şartlarının uygun seyretmesiyle birlikte kışlaklarda toplu çekirge çıkışları olduğunun tespit edildiğini belirtti. Çekirge nimflerinin ilk çıktığı alanlarda mücadelesinin devlet yardımı şeklinde yapılmakta olduğunu ifade eden Çelik, "Kimyasal mücadelede kullanılan bitki koruma ürünleri devlet tarafından, işçilik ise yerel çiftçiler tarafından karşılanmaktadır. Nisan ayından itibaren il merkezine bağlı köylerimizde arazi sürvey çalışmalarına başlanmıştır. Risk teşkil eden köylerde çekirge yatakları tespit edilmeye başlanmış olup, küçük ve toplu halde iken mücadeleye başlanacaktır. Bu köylerde ikamet eden muhtar ve çiftçilerimiz bilgilendirilerek, duyarlı olunması istenmiştir. Arazilerde çekirgeler toplu halde iken mücadele yapılmalıdır. Aksi takdirde bu alanlarda gelişimini tamamlayan çekirgeler uçar hale geldikten sonra tarım arazilerine inmekte ve yeşil bitkilerin tamamında zararlı olmaktadır. İlimiz genelinde risk oluşturan tüm köylerde teknik personellerimiz yönetiminde kimyasal mücadeleye başlanmış olup, mücadelede Bakanlığımızca ruhsatlı ilaçlar kullanılmaktadır. 2020 yılı çekirge mücadelesi programı kapsamında il genelinde tespit, bilgilendirme ve ilaçlama hedeflenmektedir. Tüm köylerde muhtar, çiftçi ve özellikle de çobanlar teknik elemanlarımızca ilaçlama yapılan alanlarda 20-30 gün süre ile hayvan otlatılmaması konusunda uyarılmaktadır. Çekirge zararı görünen alanlarda arazi kontrolleri ve kimyasal mücadele çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ