Bitlis'te 'Annem Varsa Ben De Varım' projesi

Genel 1.06.2018 15:40:07 0
Bitlis
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.06.2018 15:40
Bitlis Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Annem Varsa Ben De Varım’ projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.
‘Annem Varsa Ben De Varım’ adlı kitabın yazarı İlhan Akın’ın da katıldığı değerlendirme toplantısında konuşan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, projenin 4 aylık sürecini değerlendirirken, bu süreçte bin 36 şubede, 14 bin 140 öğrencinin kitap okuduğunu belirtti.
Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu ise, projenin dalga dalga yayılarak ilin en ücra köşesindeki evlere kadar ulaştığını söyledi. Kadim kültür ve tarihi derinliği çok eskiye dayanan Bitlis’in mümbit topraklarının tarihi geçmişinde çok kıymetli şahsiyetleri yetiştirdiğini belirten Ustaoğlu, “Burada bu tip projeler hayata geçirilerek yeni kuşakların Türkiye’nin geleceğinin inşasında çok kıymetli katkıları olacağına inanıyoruz. Anne ile çocuğu bir araya getirip adeta birbirleri ile kucaklaştıran, anne çocuk sevgisinin harmanlandığı o kitap ortamının sağlandığı bir projedir. Bu topraklar geriye dönük nasıl ki kıymetli şahsiyetleri dünyaya sunmuşsa, bu salonu dolduran bu kıymetli gençler de ülkenin geleceğinin inşasında çok güzel roller alacaklar” dedi.
‘Annem Varsa Ben De Varım’ projesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliğiyle aynı döneme gelmesinin ayrı bir önemi olduğunu aktaran Ustaoğlu, “Okuma yazma seferberliğinde hedef kitlemiz olan 20 bin kişi. Şu an 7 bin 500 kişiyi geçtik. Yeni eğitim öğretim döneminde yine başlayacaktır. Büyük bir hedef kitlesine ulaşmış olacağız” diye konuştu.
‘Annem Varsa Ben De Varım’ kitabının yazarı İlhan Akın ise, Bitlis’te proje dahilinde çok güzel işlerin başarıldığını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Program, İdeal Gençlik ve Dava Taşı kitabının yazarı Merkez Valisi ve aynı zamanda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın abisi Adnan Yılmaz’ın söyleşisi ile son buldu.
Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen programa Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldılar.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcudan karatede birincilik


Van Spor

Kars’ta hayatını kaybeden Kundakçı’ya duygusal veda: Kundakçı, Kars’ta unutulmadı


Van Spor

Elazığspor Kaptanı Halil İbrahim’den 2 gol, 2 asist


Van Spor

Malatya’da 31 takım Türkiye finali için yarışacak


Van Spor

Muş Gençlerbirliği U-16’da bölge şampiyonu oldu


Van Spor

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ