Bitlis’te 100 korucunun katıldığı çığ tatbikatı yapıldı

BİTLİS (İHA) – Bitlis İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından 100 güvenlik korucusunun katılımıyla çığ tatbikatı yapıldı.

Genel 2.04.2021 12:18:24 0
Bitlis’te 100 korucunun katıldığı çığ tatbikatı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.04.2021 12:18

BİTLİS (İHA) – Bitlis İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından 100 güvenlik korucusunun katılımıyla çığ tatbikatı yapıldı.

Bitlis’in Mutki ilçesinde görevli güvenlik korucularına ilk olarak üç günlük eğitim verildikten sonra dağlık alanda çığ tatbikatı yaptırıldı. Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser ve İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Erdal Tunçtan’ın da izlediği tatbikata, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve jandarma ekipleri de destek verdi.

Tatbikat sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, İçişleri Bakanlığının 2021 yılını ‘afet yılı’ ilan etmesi münasebetiyle afette daha hazır bir Türkiye için çalışmalara sene başından itibaren başladıklarını belirtti. Eser, “Bölgemiz son derece yoğun kar yağışı alan ve engebeli bir arazi olması münasebetiyle de çığ afetine çok maruz bir bölge. Buna binaen başta AFAD ve UMKE ekiplerimiz olmak üzere çığ ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Olası bir çığ felaketinde bizlere yardımcı olacak kuruluşlarımıza da gerekli eğitim veriliyor. Bugün Mutki ilçemizde güvenlik korucularımıza çığ afeti olduğu taktirde nasıl bir yol izleyeceklerini anlattık. Bu konuda eğitimlerini verdik. Bugün yaptığımız tatbikatla bunu sonuçlandırdık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Erdal Tunçtan ise bu tür eğitimlerin diğer ilçelerdeki korucular için de verileceğini belirterek, “Müdürlüğümüzce AFAD Başkanlığımızla koordineli bir şekilde güvenlik korucularına yönelik yapmış olduğumuz eğitimlerimiz bugün sonlandı. Güvenlik korucularımıza yönelik eğitimlerimiz içerisinde olası bir afet durumunda, çığ bölgesinde geçilecek noktaların bilinmesi, çığ sondasının nasıl kullanılması gerektiği, küreklerin nasıl kullanılacağı konusunda teknik bilgiler aldılar. Bölgemiz malum çığ bölgesi. Dolayısıyla güvenlik korucularımızın bölgeyi tanımaları konusunda bu eğitimleri benimsiyoruz. Van ve Diyarbakır illerimizden gelen AFAD eğitmenleri tarafından eğitimler verildi. Olası çığ afetinde kaçış bölgelerinin nereler olduğu konusunda teknik bilgiler verildi. Faydalı bir eğitim olduğunu düşünüyoruz. Şimdilik 100 kişilik güvenlik korucumuza eğitim verildi. Haftaya 100 kişilik bir ekibe daha eğitimler verilecek. Bugün yaptığımız tatbikatla bunu sonlandırdık. Eğitimlerimizin devamı gelecektir. Önümüzdeki yıllarda da diğer ilçelerimizdeki güvenlik korucularımıza yönelik eğitimleri sürdüreceğiz. Afetsiz ve afette hazır bir Bitlis sloganıyla çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ