Bitlisli kadınlar hem üretiyor hem sosyalleşiyor

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan çeşitli kurslarda eğitim alan kadınlar, hem üretiyor hem de sosyalleşiyor.Açılan kurslara katılan Bitlisli kadınlar, bir taraftan sunulan imkanlardan faydalanırken

Genel 30.01.2019 11:08:37 0
Bitlisli kadınlar hem üretiyor hem sosyalleşiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan çeşitli kurslarda eğitim alan kadınlar, hem üretiyor hem de sosyalleşiyor.

Açılan kurslara katılan Bitlisli kadınlar, bir taraftan sunulan imkanlardan faydalanırken, diğer yandan da açılan kurslarda aldıkları eğitimler sonrasında ürettikleri materyalleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Behzat Dayan, amaçlarının Bitlisli kadınların sadece evlerinde oturmaları değil, sosyal alanda da kendilerine olan güvenlerini kazandırmak olduğunu söyledi. Dayan, Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak Başkan Vekili Vali Oktay Çağatay’ın destekleri ile kadınlara yönelik 10 ayrı kurs açtıklarını, bu kurslar sayesinde kadınların sosyal hayata katılımının sağlandığını belirtti. Dayan, “Burada amacımız kadınlarımızın daha iyi bir ortamda hem ürün üretmesini sağlamak hem de ürettiklerini satmaları için oluşturduğumuz Kadın El Sanatlar ve Yaşam Merkezi oluşturduk. Onların sosyalleşmesini sağlamak amacıyla da sosyal belediyecilik anlayışı ile ortam hazırladık. Ayrıca gençler buraya gelerek vakitlerini bilgisayar ve kütüphanede geçiriyorlar. Bu da onların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlıyor. Buraya günlük 300 kadın gelerek çeşitli aktivitelere katılıyor. Hiç internet ve bilgisayar kullanmayan kadınlarımıza yönelik kurslarımız da mevcuttur. Burada kadınlarımız hem üretip aile bütçesine katkı sunuyor hem de sosyal açıdan kendini geliştiriyor” dedi.

Spor eğitmeni Aysun Kurtkan ise, Bitlis Belediyesi tarafından yaklaşık 6 yıl önce açılan merkezde eğitim vermeye devam ettiğini belirterek, “Günde ortalama 60 kadına spor eğitimi veriyorum. Buraya gelerek hem stres atıyor hem de fazla kilolarından kurtuluyorlar. Buradaki amacımız spor yaptırırken, kadınların sosyalleşmesini de sağlıyoruz. Bir birleri ile kaynaşmalarını da sağlıyoruz” diye konuştu.

Açılan merkezde bilgisayar kursu, tiyatro, örgü, nakış, ahşap boyama, sabun sanatı, spor aktiviteleri ve çeşitli zeka kursları verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem