Tarih: 03.01.2018 11:34

Bitlis esnafından Vali Ustaoğlu'na teşekkür

Facebook Twitter Linked-in

BİTLİS (İHA) – Bitlis’teki Arfibey Caddesi üzerinde bulunan esnaflar, Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu’na teşekkür ettiler.
Cadde üzerindeki bir kahvehanede kahvaltı programı düzenleyerek Vali Ustaoğlu ile bir araya gelen esnaflar, teşekkürlerinin yanı sıra bazı eksiklikleri de dile getirdiler.
Bu yıl dere üstü yıkımına da başlayacaklarını ifade eden Vali Ustaoğlu, ‘Sokak Sağlıklaştırması’ projesinin kendileri için çıraklık dönemi olduğunu kaydetti. Ustaoğlu, “Vatandaşımız ve esnafımız ilk defa böyle bir çalışma ile karşı karşıya kaldı. Bu çalışma bizim de çıraklık dönemimizdi. Tabi burada, özellikle bu kış mevsimi geçtikten sonra göreceğimiz noksanlıklar, bundan sonra yapacağımız diğer sokak sağlıklaştırmasında eksiklerimizi giderme adına önemlidir. Tabi ki buradaki eksiklikleri not alarak bahar ayıyla beraber yenileme çalışması ile giderilecek. 2018 yılında Bitlis’imizin özellikle tarihi mekanlarını içeren bu bölgelerde sokak sağlıklaştırması öncelikli projemiz olacak. Bu iş hem esnaf açısından hem de bizler açısında biraz sıkıntılı bir iş, ama görüldüğü gibi bittiği zaman hem görselliği ile hem de esnafımızın ihtiyaçlarının giderilmesi adına güzel bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdaki ilgili genel müdürümüzle görüştük. 2018 yılında özellikle Alemdar Sokaktan başlayarak Feyzullah Ensari Türbesine kadar ki alan inşallah sokak sağlıklaştırması projesi ile yapılacak. Bu, kültürel değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak adına yapılacak çok güzel bir çalışma olacak. Yine aynı şekilde Ulu Camii Meydanı’nda da altyapı çalışmaları tamamlandı, şimdi ise üst yapıya yönelik çalışmalarımız olacak. Görselliği ön planda olacak şekilde bir firmamız bizlere proje çalışması yapıyor. Orayı bir kültür ve sanat sokağı şeklinde dizayn edeceğiz. Dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz, ilimize geldiğinde adeta orada tarihi yaşayacağı, kadim kültürümüzün özelliklerini ve görselliğini yaşayacağı bir mekana dönüştüreceğiz. Devamında ise büryancıların olduğu sokağın projelerini çizdiriyoruz. Hedefimiz kale altı ve Ulu Camii’nin de dahil olacağı tüm bu alanların 2018 yılı ve devamında 2019 yılında dönüşümünü ve sokak sağlıklaştırmasının yapılmasıdır” diye konuştu.
Vali Ustaoğlu, dere üstü esnafını hiçbir şekilde mağdur etmeyeceklerini sözlerine ekleyerek, “Burada en fazla gündem konusu olan dere üstü dükkanların durumudur. TOKİ tarafından yapılan dükkanların kıymet takdirlerini yaklaşık iki hafta önce bildirildi. Ben kabaca baktığım kadarıyla çok makul, yani esnafımızın rahatlıkla alabileceği dükkan şeklinde gördüm. Bu konuları gerek Çevre ve Şehircilik Müdürümüzle gerek İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile sık sık görüşüyorum. Biz burada vatandaştan ve esnaftan kopuk bir çalışma yapmayacağız. Burada yüzde yüz bir memnuniyet olur mu? Olmaz, ama memnuniyeti üst düzeyde tutacak bir yaklaşım sergileyerek hedefimiz bu altı ay içinde vatandaşımızı mağdur etmeden bu işlemleri bitirmek ve yaz döneminde de dere üstünün yıkılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —