Birinin inadı, diğerinin kıskançlığı meslek öğretti

Genel 13.06.2017 11:07:38 0
Birinin inadı, diğerinin kıskançlığı meslek öğretti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.06.2017 11:07
Elazığ’da evli çiftten biri inadından, diğeri de kıskançlıktan meslek öğrendi ve işin başına geçti.
Elazığ’da kendi atölyelerinde çeyizlik, perde gibi çeşitli konfeksiyon işleri ile elbise tamiri yapan 3 çocuklu Ufuk (42) ve Ümmü Gülsüm Kaya (36) çiftinin, yaptıkları mesleklerini öğrenme hikayesi duyanları şaşırtıyor. 2002 yılında evlenen Ufuk Kaya, hazır giyim satışı yaparken terzi bir arkadaşıyla şakalaşıp, onun tüm makinelerini satın alarak, başına koyduğu ustaya işi devretti. İş yerine çalışan ustanın ’Sen bu işi yapamazsın’ demesine kızan ve onunla yollarını ayıran Kaya, inat edip hazır kıyafetlerin kalıplarını söküp, dikerek mesleği öğrendi. Ümmü Gülsüm Kaya da kocasına iş yerinde yemek yaparken, orada işe aldığı makinede çalışan kadınlardan kıskanması sonucu, onların işten ayrılmasına neden oldu. Kıskançlık uğuruna mesleği öğrenen Kaya, kocasıyla birlikte çalışmaya başladı.
Askerden gelince babasının İstanbul’dan getirdiği tuhafiye malzemeleri satmaya başladığını aktaran Ufuk Kaya, "İşim zevkli olduğu için geliştirdim. Daha sonra işimin imalatını yapmayı düşünüyordum. Bir gün terzi bir arkadaşımın dükkanına gittim. Kendisine şaka amaçlı makinelerini satar mısın diye sordum. O da bana, ’Ben satarım ama sen bu makineleri almazsın’ dedi. Alırım alamazsın derken makineleri aldım ve kullanmasını da bilmiyordum" diye konuştu.

"Usta beni tezgahla baş başa bırakıp gittiğinde bende inatlaşma oldu"
Tekstil ustasını işe aldığını anlatan Kaya, "Usta ile birlikte benim depoya gittik ve benim şaka ile almış olduğum makinelerle işe başladık. Ben bu işe başından beri hevesliyim. Çünkü bir şeyleri birilerini taklit etmeden kendin tasarlayarak üretiyorsun. Daha sonra usta ile 1 ay çalıştıktan sonra anlaşamadık. Bana, bu işi tek kendisinin yaptığını, benimse hiç bir şey yapmadığımı sadece para ve tezgahımı işe koyduğumu söyledi. Bu işi kendim yapmam gerektiğini anladım. Usta beni tezgahla baş başa bırakıp gittiğinde bende inatlaşma oldu. Makinenin başına geçtim ve yavaş yavaş kumaşları kesmeye başladım. Hazır giyimleri söküp kalıbını aldım. Sene 2008’de 35 yaşında bu işi öğrendim. Şu anda Overlok, Reçme, Kollu, Kesim makinelerinin tamamını kullanıyorum" diye konuştu.

Yetiştirdiği elemanlar, eşinin kıskançlığı nedeniyle işten çıkmış
Kullandığı makinelerin tamiratını da öğrendiğini dile getiren Kaya, "İşlerim yoluna girmişti. Artık yanımda çalıştıracağım eleman lazımdı. Elazığ gibi bir yerde eleman bulmak çok zordu. Ne yapayım derken kendim sıfırdan eleman yetiştirmeye başladım. Yetiştirdiğim elemanlar işi öğrendikten sonra bırakıyorlardı. Sebebini de bana söylemiyorlardı. Daha sonra bizim hanımın yetiştirdiğim elemanları kıskandığını ve ben yokken onları işten çıkarttığını öğrendim. İşin rengi belli olmuştu. Hanıma bu işi kendisinin öğrenmesi gerektiğini söyledim ve eşim de terzi ustası oldu" ifadelerini kullandı.

"Eşimi kıskandığım için mesleğimi sıfırdan öğrendim"
Kocası ile 15 yıldır evli olduğunu ifade eden Ümmü Gülsüm Kaya, "Eşimin geçmişte hazır giyim dükkanı vardı. Bir gün hazır giyimi kendisi yapmaya karar verdi. Daha sonra makineler aldı ve bir usta ile çalışmaya başladı. Usta ile anlaşamadılar. Bir inat uğruna makineleri kullanmayı öğrendi. Bir gün beni de dükkana çağırdı ama benim hiç hevesim yoktu. Yanında bayan elemanlar çalışıyordu. Ben eşimin dükkanında yemek yapıp bulaşık yıkıyordum. Eşimi aşırı kıskanıyordum. Bayanların biraz üstüne gidince onlar işten ayrılmaya başladı. Eşim bunun benden dolayı olduğunu fark etti. Eşimi kıskandığım için bende bu mesleği sıfırdan öğrendim" şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ