'Bir bilenle bilge nesil projesi' ödül töreni düzenlendi

Genel 25.05.2018 07:45:07 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.05.2018 07:45
Malatya’da Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” kitap okuma projesi kapsamında okullarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Öğretmenevinde gerçekleştirilen törende konuşan Genç Memur-Sen İl Başkanı Oğuz Güçlü,”Gençlik büyük bir milli hazinelerimizden biridir. Gençler, toplumumuzun geleceğidir. Bu yüzden ruh ve beden yönünden sağlıklı, inançlı ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevlerimizdendir” dedi.
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Kerem Yıldırım ise bu projenin, ülkemizin geleceği ve imarı, nesli inşa noktasında son derece kıymetli bir proje olduğunu belirterek, Eğitim-Bir-Sen olarak, ilimizde 7 bin 200, ülkemiz genelinde 450 bine yaklaşan, Memur-Sen olarak ilimizde 16 bin 400 ülkemiz genelinde bir milyonu aşan üyemizle gençliğe karşı sorumluyuz Bu amaçla öğretmeni, öğrenciyi ve kitabı bir araya getiren bir projeyi hayata geçirdik. Türkiye’mizde 43 bin öğrenci ile bire bir çalışma yapıldı. Çok kıymetli olan bu çalışmayı yıl sonu itibarıyla noktalamış durumdayız 81 ilde buna ilişkin kapanış programlan yapılıyor. Bugünde Malatya’mızda kapanış ve ödül programımızı gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Eğitim sistemimizdeki bazı eksiklikler, aksaklıklar,olduğunu belirten Yıldırım, "Sık değişen ama sonuçları değişmeyen kadük uygulamalar neticesinde bazı gençlerimizin kültürel kopma, şiddet, manevi boşluk, uyuşturucu gibi toplumu çürütecek, geleceğini karartacak yıkıcı faaliyetlerin kurbanı olması içler acısı bir durumdur. Aile ve akraba bağlarındaki çözülme, eğitim sistemindeki yanlışlıklar geleceği gençlik için belirsiz hale getiriyor" diye konuştu
İsrail’e tepki gösteren Yıldırım, "Emperyal dünya düzenine isyanımız var. Kudüs kırmızı çizgimizdir. Kudüs nefessiz kalırsa ümmet boğulur. Kudüs direnişin can damarıdır. Kudüs’ün kaderi, ümmetin kaderidir. Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır. Kudüs elbet özgürleşecektir. Emperyalist düzenin yıkılışını engellemek, final sahnesini erteletmek iğn çırpınan zavallılar var. Korkuyorlar, telaşlanıyorlar. Yenilgiyi geciktirmek için kaosa, krize, çatışmaya ve yenidünya savaşlarına zemin hazırlıyorlar. Kim mi bunlar? Bunlar, ’Dünya, beşten büyüktür’ Sözünü duyunca cinnet getirenler. Bunlar, barış denilince aklını yitiren, adalet denilince sinir krizi geçiren sömürgenler. Suriye’de tezgahları yıkılıp, Orta Doğu’daki çarkları bozulunca dediler ki, Kudüs’ün işgalinin altına imza atıp kutsallarına saldıralım. Bıçağı kemiklerine dayayalım. Sandılar ki, Müslümanlar inzivada. Söz söylemezler. Bir araya gelemezler. Ama işte görüyorlar ki, sadece ümmet değil, bütün insanlık ayakta. Bu sefer sadece Filistin değil, bütün yerküre intifadadır” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından projeye katılan öğrencilere ödülleri veridi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ