Bingöl’deki engellilerden ‘kaldırım işgaline son’ çağrısı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Merkez Genç Caddesi Saat Kulesi Önünde Bir Basın Açıklaması Düzenleyen Engelli Dernekleri, Vatandaşlara Çağrida Bulundu.

Genel 3.12.2019 13:13:04 0
Bingöl’deki engellilerden ‘kaldırım işgaline son’ çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.12.2019 13:13

Bingöl’de engelli dernekleri, hayatlarının kolaylaştırma adına kaldırım işgaline son verme çağrısında bulundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle merkez Genç Caddesi saat kulesi önünde engelli dernekleri bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Dernekler adına konuşan Altı Nokta Körler Derneği İl Temsilcisi Mücahit Korkutata, vatandaşa önemli bir görev düştüğünü belirterek, kaldırımların işgal edilmemesini istedi.

Kaldırım işgalinin ortadan kalkması için esnaflara çağrıda bulunan Korkutata, “3 Aralık biz engellilerin çeşitli aktivitelerinin yapabileceği bir gün olarak belirlenmiştir. Bizde, çeşitli etkinlikler, toplumsal farkındalık oluşturmak için bir aradayız. Engelli dernekleri olarak toplumun refahını sağlamak amaçlı sosyal, kültürel, eğitsel birçok çalışmaya imza attık. Amacımız, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekip toplumsal farkındalığı arttırmak. İlimizin birçok sorunlarından biri olan erişebilirlik, bizlerin hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Şehrin yapılanmasındaki göz ardı edilmiş planlamalar, engellilerin erişim noktasında birçok alana ulaşmasına maalesef engel olmaktadır"dedi.

Yapılan çalışmaların yarı yarıya tamamlandığını anımsatan Korkutata,"Kalan çalışmalarda sizlerin de desteğiyle hızlı bir şekilde tamamlansın istiyoruz. Biz engelliler çok şey istemiyoruz. Allah’ın bize lütuf ettiklerini çok iyi idrak ettik. Allah’ın lütfundan çok şükür faydalandık, ehemmiyeti içindeyiz. Biliyoruz ki, bu ruhsat bize çok güzel hayır kapıları açacaktır. Bingöl halkına çok iş düşüyor. Bizim esnaf kardeşlerimizden, ağabeylerimiz, küçüklerimizden ricamız, lütfen kaldırımları işgal etmeyelim. İlimizin sorununu biran önce çözelim. Uygunsuz araç parklarından vazgeçelim, binaları yaparken engellileri de düşünerek yapalım. Hiç birimizin yarına garantisi yok. Dolayısıyla bizler her alanda mağdur değil, sizlerin göz bebeği olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ