Bingöl’de terörden temizlenen dağlar,yamaç paraşütüyle renklendi

BİNGÖL’ÜN 2500 RAKIMLI ŞERAFETTİN DAĞLARI TERÖRDEN TEMİZLENİNCE, YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİNİN İLGİ ODAĞI OLDU. BÖLGEDEN GELEN 20 KİŞİLİK GRUP, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI GÖKYÜZÜNDE TÜRK BAYRAĞI AÇARAK KUTLADI.

Genel 29.08.2020 15:54:07 0
Bingöl’de terörden temizlenen dağlar,yamaç paraşütüyle renklendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.08.2020 15:54

Bingöl’ün 2 bin 500 rakımlı Şerafettin dağları terörden temizlenince, yamaç paraşütçülerinin ilgi odağı oldu. Bölgeye gelen 20 kişilik grup, görsel şölen sunan yamaç paraşütünü gerçekleştirdi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle de gökyüzünde Türk bayrağı açtı.

Bingöl Üniversitesi ve TÜGVA Bingöl İl Temsilciliği iş birliğinde başta Bingöl, Mardin, Diyarbakır ve Siirt’ten gelen 20 kişilik yamaç paraşüt tutkunları, Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı köyünde buluştu. 2500 rakımlı Şerafettin dağlara daha önce terör örgütleri nedeniyle kimse çıkamazken, Mehmetçiğin bölgede yaptığı başarılı operasyonları sonucu temizlendi.Grupta burada yamaç paraşütü yaparak gökyüzünde unutulmaz anlar yaşadı. Mardin ekibinin hocalarından Hüseyin Yıldız, 2500 rakımdan indiği sırada 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle gökyüzünde Türk bayrağı açtı.

Bingöl’ün coğrafyasının bu spora elverişli olduğunu söyleyen pilot Hüseyin Yıldız, "Bingöl’ün Şerafettin dağlarında uçuşumuzu yaptık. Mardin’den, Siirt’ten, Diyarbakır’dan gelen pilotlarımızla beraber. Bir şenlik havası oluşturmak istedik. Bu bölgede ilk defa uçuyoruz. Gerçekten aşık olunacak bir coğrafyası var. 200 kilometrekarelik bir alan var. Özellikle yamaç paraşütçülerinin gözdesi olabilecek bir bölge. Fay üçgeninde gerçekten Türkiye rekoru çıkarılabilecek güzel bir mekan. Burayı bize kazandırdıkları için bölge pilotlarına teşekkür ederiz” dedi.

"Devletimiz huzur ve güveni sağladı"

Terörden temizlenen dağlara artık insanların rahat bir şekilde çıkacağını söyleyen TÜGVA İl Başkanı Muhammed Arpacık ise “Bu etkinliği düzenlememizdeki amaç Bingöl’ün Şerafettin dağlarında, dağların güvensiz olduğu algısı, terör örgütünün buralarda geçmişteki yoğunluğu vardı. Hamdolsun devletimizin sağlamış olduğu huzur ve güven ortamıyla birlikte artık rahatlıkla insanlarımız dağlara, yaylalara çıkıp kamp kurabilir, sportif faaliyetler yapabilir. Bugün burada bölgeden gelen yamaç paraşütçüleri uçuş yaptı ve iki gün sürecek” şeklinde konuştu.

“Uçuş yapmak isteyen herkes buraya gelmeli diyorum”

Yamaç paraşütçülerinden Sümeyye Sadınoğlu’da, "Mardin’den geliyorum. Küçük yaştan beri yamaç paraşütlerine ilgi duyuyorum. Mardin’den kayıt oldum, eğitimler aldım ve artık profesyonel olarak uçuş yapıyorum. Bugün de Bingöl semalarında uçtuk her şey çok güzeldi. Alan çok güzel. Buranın coğrafyası çok güzel, uçmaya çok müsait koşullar da gayet uygun. Uçuş yapmak isteyen herkes buraya gelmeli diyorum”ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ