Bingöl’de," Koronavirüs’ün Bulaşma ve Korunma Yolları" Konferansı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ VE BİNGÖL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK “YENİ KORONAVİRÜS; BULAŞMA VE KORUNMA YOLLARI” İSİMLİ EĞİTİM KONFERANSI DÜZENLENDİ.

Genel 11.03.2020 16:56:17 0
Bingöl’de," Koronavirüs’ün Bulaşma ve Korunma Yolları" Konferansı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.03.2020 16:56

Bingöl’de korona virüs nedeniyle yapılan konferansında alınması gereken tedbirlerin yanı sıra belirtileri hakkında bilgiler verildi.

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İl Sağlık Müdürlüğü İşbirliğiyle öğrencilere yönelik “Yeni Koronavirüs, Bulaşma ve Korunma Yolları” Eğitim Konferansı düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, akademik ile idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. A. Sezin Şeyhanoğlu tarafından verilen konferansta virüsün bulaşma şekilleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri üzerinde katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı.

Korona virüsü ile alakalı, farkındalık oluşturmak böyle bir bilgilendirme konferansı organize edildiğini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak,"Bu virüsle baş etmenin en önemli yolu temizliktir. Dinimizin de en çok önem verdiği konulardan biridir temizlik. Dinimiz temizlik imandandır diyor. Biz üniversite olarak geçen hafta itibariyle fakültelerimiz ve yüksekokullarımızdaki temizlik için daha özel çaba sarf ediyoruz. Sadece bizim üniversite olarak temizlik konusunda göstereceğimiz hassasiyet yeterli değil. Her birimiz yaşadığınız ortamların ve kendinizin temizliğinde daha hassas olmalısınız. Kullandığımız alanların temizliğinde lütfen daha özenli olalım. Sık sık ellerimizi düzgün bir şekilde yıkayalım. Devletimiz virüs için gerekli tüm tedbirleri almış durumda. Bizlerde daha hassas bir şekilde üstümüze düşeni yapmalıyız” dedi.

"Korkulacak ve panik yapacak bir virüs değil"

Korona virüsüne karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin hiç bir ülkede bu kadar alınmadığını dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu ise," Bakanlığımız bu konuda çok titiz çalışıyor. Dünya tarihi boyunca buna benzer hastalıklar hep oldu. Bu virüs çok korkulacak ve panik yapacak bir virüs değil. Düşük oranlarda ölüm vakası var. Yüzde 3 gibi bir oran. Ülkemizde yeni görüldü. Bütün tedbirler alındı. Ailesi ve yakın çevresi takip altına alındı. Dün korona virüse nasıl bakıyorsak bugün de aynı şekilde bakıyoruz. Ülke olarak virüse karşı her türlü tedbiri almış durumdayız. Size düşen Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan uyarıları dikkate almanızdır. Devlet olarak hiçbir şekilde tedbirsizlik veya hafife alma durumumuz yok. Tüm tedbirler alınmış durumda” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ