Bingöl’de kazanlar ihtiyaç sahipleri için kaynıyor, yemekler evlere ulaştırılıyor

Bingöl’de Türk Kızılayı tarafından Ramazan ayında yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi için her gün kazanlar yakılarak, 3 çeşit sıcak yemek yapılıp evlere ulaştırılıyor.

Genel 4.05.2021 10:05:29 0
Bingöl’de kazanlar ihtiyaç sahipleri için kaynıyor, yemekler evlere ulaştırılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.05.2021 10:05

Bingöl’de Türk Kızılayı tarafından Ramazan ayında yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi için her gün kazanlar yakılarak, 3 çeşit sıcak yemek yapılıp evlere ulaştırılıyor.

Türk Kızılay Bingöl Şubesi Sıdıka Hanım Aşevi, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği Ramazan ayında yaptığı sıcak yemek ve diğer yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin gönlüne dokunuyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında iftar çadırlarının kurulmadığı ve toplu iftar organizasyonların yapılmadığı kentte, aşevinde hijyenik bir şekilde kurulan kazanlarda her gün hazırlanan 3 çeşit sıcak yemek, özenli paketlenip, evlere ulaştırılmak için yola çıkartılıyor. Yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibine mobil ekipler sayesinde sıcak yemekleri ulaştıran gönüllüler, aynı zamanda çeşitli desteklerde de bulunuyor.

Ramazan ayındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Bingöl Şube Başkanı Feyzi Kaya, "Sıdıka Hanım Aşevi olarak 2011 yılından beri Bingöl Valiliğimiz ve Kızılay Genel Başkanlığı’mızın destekleriyle ilimizde ihtiyaç sahibi bin 100 kişiye yıl boyu hafta içi her gün 3 çeşit sıcak yemeği servis araçlarımızla birlikte evlerine teslim ediyoruz. Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla da hafta sonu da dahil olmak üzere değerli bağışçılarımızın destekleriyle bu sayıyı 2 bin kişiye çıkararak ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Sıcak yemeğin yanı sıra pandemi nedeniyle kentteki ihtiyaç sahiplerine alışveriş çeki desteği de sunduklarını aktaran Kaya, 500 aileye 250 TL’lik, 818 aileye ise 500 TL’lik nakdi yardım yapıldığını kaydetti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ