Bingöl'de çöpleri enerjiye dönüştürecek tesisin temeli atıldı

Genel 21.09.2018 14:53:40 0
Bingöl
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.09.2018 14:53
Bingöl’de ‘Çöpten elektrik enerjisi üretimi’ sağlayacak projenin entegre tesisi temeli atıldı. Yıl sonuna kadar yapımı tamamlanması hedeflenen tesiste metan gazından elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor.
Bingöl Belediyesi Yerel Yönetimler Çevre Hizmetleri Birliği Başkanlığınca yürütülen ve katı atık düzenli depolama tesisindeki çöp gazını enerjiye dönüştürmek için başlattığı çalışmalar kapsamında entegre tesis, saha işletmesi, ön ayrıştırma, çöpten enerji üretimi ve fermantasyon tesisi temel atma töreni düzenledi.
Proje ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 35 Milyon TL bütçeli proje kapsamında çöpün üzerini toprak örtüleme sistemiyle kapatıldığını belirterek,"Yıl içerisinde yüklenici firma tarafından yapılan çalışmalar kapsamında çöp altı gaz alma sistemi, drenaj kanalları, kül stok alanı gibi birçok çalışma tamamlandı. Projemizin ikinci aşaması olarak bugün entegre tesislerimizin de temelini attık. Bir taraftan entegre tesisimin yapımı devam edecek, diğer yandan da elektrik üretimi için diğer hazırlıklar tamamlanacak”dedi.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte katı atık depolama tesisinde günlük olarak depolanan 140 ton çöpün, elektrik enerjisine dönüştürüleceğini vurgulayan Barakazi: “Şuanda sadece Bingöl’ün değil çevre il ve ilçelerin de çöpleri burada toplanıyor. Hedefimiz daha fazla çöp toplayarak, daha fazla enerji üretmektir. Entegre tesisimizin tamamlanması ile bakanlık nezdinde lisans işlemlerinin tamamlanmasıyla enerji üretimine başlayacağız. İlk etapta 1 megawatt enerji üretilerek, bölgeden geçen elektrik hattına aktarılacak. Çevre dostu yatırımla birlikte hem doğamızı koruyacağız hem de belediyemizin gelir kalemlerine bir yenisi ekleyeceğiz" diye bilgi verdi.
Törene, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutanı Albay Mevlüt Dirim, ilçe ve belde belediye başkanları ile kurum amirleri katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ