Bingöl Üniversitesinde 'Buzağılar Ölmesin' paneli

Genel 27.11.2018 16:45:17 0
Bingöl Üniversitesinde
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.11.2018 16:45
Bingöl’’de "Buzağıları Ölmesin" paneli gerçekleştirildi.
Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün işbirliği ile ‘Buzağılar Ölmesin’ paneli düzenlendi.Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda hayvan üreticisi katıldı.
Sadece buzağılar değil, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi hizmetleriyle, Bingöl’deki bütün hayvanların ölmesini engelleyecek hedefleri olması gerektiğine değinen Prof. Dr. Çapak, “ Zaten tedavi amaçlı gelen hayvanlara ilgili hocalarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Hayvan hastanemizin faaliyete geçmesiyle de sadece Bingöl’e değil bütün bölgeye iyi hizmetler verilecektir. Veteriner Fakültesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün işbirliği çok anlamlı. Ziraat Fakültemiz ve Veterinerlik Fakültemizin, üniversitemizin lokomotif fakülteleri olduğuna inanıyorum. Hayvan potansiyeli açısından her birimizin bildiği gibi Bingöl aslında çok önemli. Geçmişte çok daha fazla potansiyeli vardı ve bu anlamda yetiştirilen hayvanlar da çok fazlaydı. Başka yerlere de ihraç ediliyordu. Hayvancılığı, yeniden canlandırıp başka yerlere ihraç edebilir duruma gelebiliriz. Bingöl’ün tarımla ilgili çok potansiyeli yok. Olabilecek en önemli alanlardan birisi hayvancılıktır. Bu açıdan, bu programların farkındalık oluşturması önemli olduğunu düşünüyorum. hayvancılığın yeniden canlanması için tüm gayretimizi sarf etmeye hazırız” dedi.
Her yıl 3,5 - 4 milyon buzağının doğduğunu ifade eden Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül ise bunlardan 500 bine yakınının öldüğünü söyledi.
Buzağı ölümlerinin önüne geçilmesinin hem hayvan üreticisine hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkıları olacağını dile getiren Prof. Dr. Gül, bitmek üzere olan hayvan hastanesi ile birlikte Bingöl hayvancılığına daha fazla katkı sağlayacaklarını kaydetti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ