Bingöl Belediyesi komşusunun yanında

Komşu Şehir Elazığ’da Meydana 6,8 Şiddetindeki Depremin Ardından Tüm İmkânlarini Seferber Eden Bingöl Belediyesi, Vatandaşların Desteğiyle Yaraların Sarılmasına Büyük Katkı Sağladı.

Genel 27.01.2020 15:25:20 0
Bingöl Belediyesi komşusunun yanında
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.01.2020 15:25

Komşu şehir Elazığ’da meydana 6,8 şiddetindeki depremin ardından tüm imkanlarını seferber eden Bingöl Belediyesi, vatandaşların desteğiyle yaraların sarılmasına büyük katkı sağladı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından komşu şehir için harekete geçti. Başkan Arıkan’ın talimatıyla İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 20 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturdu. Kısa süre içerisinde hazırlığını tamamlayan ekipler, Elazığ’da arama kurtarma çalışmalarında aktif rol oynadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışan ekipler, yaralı vatandaşların enkaz altında çıkarılmasında büyük çaba sarf etti.

Bingöl seferber oldu

Bingöl Belediyesi öncülüğünde Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) ve Bingöl Gazeteciler Cemiyet işbirliğinde yardım kampanyası düzenlendi.

‘Depremi en iyi sen bilirsin Bingöl’ sloganıyla düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapıldı.

Battaniye, yorgan, ısıtıcı, kışlık giyim ve gıda malzemeleriyle yardım çağrısına destek veren vatandaşlar, Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Dörtyol Saat Kulesi önündeki yardım toplama alanlarına akın etti. İki gün boyunca toplanan yardımlar, depremzedelere ulaştırılmak üzere Elazığ AFAD ekiplerine teslim edildi.

Depremzedelere sıcak çorba ikramı

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, afet bölgesine intikal ederek, kısa sürede hazırlığını tamamlayarak çorba kazanlarını kurdu.

Mahallelerde kurulan çadırlarda günlük 7 bin kişilik olarak hazırlanan çorbalar, depremzede vatandaşlara ve arama kurtarma ekiplerine dağıtıldı.

Arıkan: “Onların acısı bizim acımızdır”

Depremin ardından tüm imkânları seferber ettiklerini belirten Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Elazığ’da yaraların sarılması noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Depremin tüm ülkeyi büyük üzüntüye boğduğunu anımsatan Başkan Arıkan, “Elazığ ve Malatya’da yıkımlara sebebiyet veren deprem, ülkemizi ve milletimizi büyük üzüntüye boğdu. Depremin hemen ardından devletimiz bütün kurumlarıyla Elazığ’a yönelirken, belediyeler, STK’lar ve vatandaşlarımız tek yürek olarak Elazığ için büyük ölçüde yardım kampanyaları düzenledi. Depremi en iyi bilen bizler de vatandaşlarımızla, STK’larımızla bir bütün halinde Elazığ için kenetlendik. Vatandaşlarımız yardım konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Bizde belediye olarak buna vesile olamaya çalıştık. Ben tüm hemşehrilerimize bu kadirşinaslıkları ve yardım severliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Devletimiz ve milletimiz, Elazığlı hemşehrilerimiz için yapılması gereken her şeyi yapacaktır ve oradaki kardeşlerimizin yaraları biran önce sarılacaktır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ