Binali Yıldırım gençlerle buluşmak için Malatya’da

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Sosyal Medyadan Yapılan Bir Davete İcabetle Gençlerle Buluşmak Üzere Geldiği Malatya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’la Görüştü.

Genel 1.08.2019 16:32:38 0
Binali Yıldırım gençlerle buluşmak için Malatya’da
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.08.2019 16:32

Türkiye’nin son Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, sosyal medya üzerinden yapılan bir davet üzerine gençlerle buluşmak için geldiği Malatya’ya geldi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Malatya ziyaretine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek başladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürkan, “Malatya medeniyetin başladığı yerin adıdır. İnsanlık medeniyeti bu coğrafyada bu şehirde başlamıştır. İlk yerleşik hayatın, ilk devlet hayatının, ilk muhasebe kayıtlarının tutulduğu ve taş devrinden demir devrine geçiş ile birlikte ilk demir kılıcın yapıldığı yerdir Malatya. Türk İslam tarihi açısından baktığımız zaman, Malatya Anadolu’yu anayurt yapan destan şehirdir diyoruz. 1071’den 400 yıl önce Anadolu’nun fethi Malatya sancağında başlamıştır. Hasan Gaziler, Hüseyin Gaziler, Abdulvahap Gaziler ve Battal Gaziler bir tarafta kılıçla fetih yaparken, diğer taraftan Mevlanalar, Sadettin Koneviler, İbn-ül Arabîler burada ilim önderliğinde çalışmalar üstlenmişlerdir Malatya bu anlamda hem Türk İslam Tarihi hem de İnsanlık tarihi açısından önemli bir merkezdir. Biz de bu şehrin şehr-ül emini olarak almış olduğumuz görevin vebalini ve sorumluluğumuzu biliyoruz. Belediye başkanlığını hiçbir zaman güne hitap eden belediye başkanı olgusu içerisinde değerlendirmedik. Belediye başkanı olarak gelecek yılların nasıl belediye başkanı oluruz onun vizyonu içerisinde çalıştık. Bugüne kadarki çalışmalarımız hep bu vizyon üzerine olmuştur. Bundan sonraki süreçte Malatya tarihine yakışır hizmetlerin mazisine layık hizmetleri bütün vatandaşlarımıza sunmak gayreti ve çabası içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, “Hizmetlerimizi yaparken halkın fikirlerini alma noktasında, sivil toplum örgütleri ile istişarelerde bulunma ve kanaat önderleri ile istişarelerde bulunma noktasında elimizden gelen gayret ve çabayı göstermekteyiz. Bugün şehrimizde gerek valimiz gerekse de milletvekillerimizle birlikte şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlama noktasında gayret gösteriyoruz. Sizleri Malatya’da görmekten, ağırlamaktan ve misafir etmekten büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Başkan Gürkan ayrıca sosyal ve fiziki belediye çalışmaları hakkında da bilgi aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a görevinde başarılar dileyen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise “Büyükşehir Belediye Başkanımız geçmişteki belediyecilik tecrübesini Malatya gibi ülkemizin gözbebeği, kayısının başkenti, insanlık tarihi kadar eski geçmişi olan Malatya Büyükşehir Belediyesinde de başarısını artırarak devam ettireceğine yürekten inanıyorum. Malatya için söylenecek çok şey var. Bugün gün boyunca Malatyalı hemşehrilerimiz ile ve gençlerle, esnaflarımızla, vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Çok güzel bir gün geçireceğimize yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Malatya, Anadolu yaylasının yiğit ve mert insanlarının yaşadığı ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin birliğinin, beraberliğinin teminatı bir ilimizdi. Malatya’ya, Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde geçen 17-18 yıl içerisinde önemli hizmetler yaptık. Bundan sonra da şüphesiz, Malatya’da hizmetler devam edecektir. Bundan en ufak şüphemiz yok. Ben bu vesileyle Malatya’ya gelmemize vesile olan Malatya Gençlik Kollarındaki arkadaşlarımıza, Malatya milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer bütün arkadaşlarımıza bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Benim için de değişik bir program oldu. Daha önce resmi programlar için Malatya’ya birçok kez gelmiştik. Bu sefer biraz daha resmi olmayan bir program ile gelmek çok farklı bir duygu, daha fazla Malatyalı kardeşlerimiz ile hemhal olacağız, sohbet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Akşam gençlerle bir araya geleceğini belirten Yıldırım, Yeni Malatyaspor’un Avrupa’da bu akşam sahaya çıkacağını belirterek, “Yeni Malatyaspor da bu akşam UEFA elemelerinde rakibi Slovenya’nın Ljubljana takımı ile karşı karşıya gelecek. Yeni Malatyaspor’a da başarılar diliyoruz. Böylece sadece Türkiye’de değil, ülkemiz dışında da kayısının başkenti Malatya’yı temsil ederiz. Yeni Malatyaspor’un bir tanıtım videosu var. Çocuk ile dede arasında geçen güzel bir hikaye, gerçekten çok güzel düşünülmüş güzel bir tanıtım filmi. Gençlerimizin gelecek umudunun, heyecanının diri tutulmasına çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a Arslantepe Höyüğü’nde bulunan ilk kılıcı temsil eden bir kılıç ve kayısı hediye etti.

Yıldırım’ın Belediye ziyaretine Vali Aydın Baruş, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Hamza Dağ, AK Parti Ankara, Gaziantep, Sivas, Adıyaman, İzmir, İstanbul, Yalova ve Malatya milletvekilleri, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, belediye başkanları ile partililer katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ