BİGACEM "Genç Gazeteciler Yazıyor" projesinin startını verdi

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM), gazeteci adayı üyelerine yönelik ‘Genç Gazeteciler Yazıyor’ projesini başlattı.

Genel 28.03.2021 18:01:38 0
BİGACEM "Genç Gazeteciler Yazıyor" projesinin startını verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.03.2021 18:01

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM), gazeteci adayı üyelerine yönelik ‘Genç Gazeteciler Yazıyor’ projesini başlattı.

BİGACEM Başkanı Sinan Aygül ve BİGACEM Genel Sekreteri Hakan Okay, ‘Genç Gazeteciler Yazıyor’ projesinin startını vermek amacıyla gazeteci adayları ile bir araya geldi. BİGACEM toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Aygül, farklı şehirlerdeki üniversitelerin gazetecilik, radyo TV sinema ve halkla ilişkiler gibi bölümlerinde eğitim gören genç gazeteci adayı üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıda proje Koordinatörü ve aynı zamanda BİGACEM Genel Sekreteri Hakan Okay tarafından projenin detayları ile ilgili bilgi verilirken, BİGACEM Başkanı Sinan Aygül de, projenin önemine ve mesleğe girişte sağlayacağı faydalara dikkat çekti. Projeyle ilgili fikir alışverişinde bulunulan toplantıda ayrıca üyelerin de görüş ve önerileri alınarak projenin uygulama aşamasına geçilmesine karar verildi.

Projenin genç gazetecilerin mesleki açıdan gelişimine katkı sunacağını belirten BİGACEM Başkanı Sinan Aygül, ‘Genç Gazeteciler Yetişiyor’ projesinin ikinci aşaması olarak ‘Genç Gazeteciler Yazıyor’ projesinin startını verdiklerini belirtti. BİGACEM tarafından finanse edilecek projeden ilk etapta cemiyet üyesi yaklaşık 20 üyelerinin faydalanacağını ifade eden Aygül, "Bu projenin en önemli amacı, farklı üniversitelerin medya ve iletişim ile ilgili bölümlerinde öğrenci olup eğitimleri devam eden genç gazeteci adaylarının gazetecilik mesleğine atacakları ilk adımı en doğru şekilde atmalarını sağlamaktır. Proje sayesinde bu öğrencilerimiz bir yandan eğitimlerine devam ederken diğer yandan ise hem mesleğin sahada nasıl icra edildiğini deneyimleyecekler hem de mesleğe yıllarını vermiş deneyimli arkadaşlarımızdan mesleğin inceliklerini öğrenmiş olacaklar. Böylelikle bu öğrenci üyelerimiz hayalini kurdukları gazetecilik mesleğini hem yakından tanıma fırsatı bulacaklar hem de ilk adımı en doğru şekilde atmış olacaklar. Proje kapsamında ayrıca bu öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla staj imkanları da sunulacak. Proje dahilinde belirlenecek gazete, dergi, haber siteleri, radyo ve televizyonlarda ‘Genç Gazeteciler Yazıyor’ köşesi oluşturulacak, bu öğrenci üyelerimizin kendi derledikleri haberlerinin yayınlanması sağlanacak. Genç arkadaşlarımız için verimli ve faydalı geçmesini umuyoruz. Bu vesile ile projenin kentimiz ve genç gazeteci adayı üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyor, birbirinden değerli gazeteci adayı üyelerimize başarılar diliyorum" dedi.

Genç gazeteci adaylarının açılmasını istedikleri kurslarla ilgili taleplerin alındığı toplantı, BİGACEM tarafından hazırlanan cemiyet üyelik kartlarının genç gazeteci adaylarına takdim edilmesi ile sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ