Biden'dan Kovid-19'la mücadelede zorlanan İran'a ABD yaptırımlarının hafifletilmesi çağrısı

ABD'de başkanlık seçimi için yarışan Demokrat adaylardan Biden, Trump yönetimine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede zorlanan İran'a yönelik ABD yaptırımlarının hafifletilmesi çağrısında bulundu.

Genel 2.04.2020 23:19:53 0
Biden
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.04.2020 23:19

NEW YORK (AA) - ABD'de başkanlık seçimi için yarışan Demokrat adaylardan Joe Biden, ABD Başkanı Donald Trump yönetimine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede zorlanan İran'a yönelik ABD yaptırımlarının hafifletilmesi çağrısında bulundu.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Biden, yazılı açıklama yaparak İran dahil virüsten en fazla etkilenen ülkelere yardım edilmesi konusunda adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Biden, ''Küresel kriz zamanlarında, tehlikede olan ve yardıma ihtiyaç duyanlara destek konusunda ABD başı çekmeli, biz buyuz ve her zaman da böyle olduk. Sınır tanımayan bu ölümcül salgına karşı ABD, İran dahil virüsün en fazla vurduğu ülkelere ne tür yardımlar yapabileceği konusunda adımlar atmalı.'' değerlendirmesinde bulundu.

Trump yönetiminin ilaç ve tıbbi malzeme şirketlerine İran'a ihracat lisansı verme ve İran'ın uluslararası bankalar ve nakliye şirketlerine erişimine müsaade etmesi teklifinde bulunan Biden ''İran hükümetiyle birçok konuda anlaşmazlığım olabilir ama doğru ve insani olan, yapılması gereken bu. İran da insani bir jest yaparak tutuklu Amerikan vatandaşlarımızın eve dönmesine müsaade etmeli.'' ifadesini kullandı.

Biden, Trump yönetiminin İran'a yardım teklifinde bulunmasına rağmen somut adımlar atıp yaptırımları hafifletilmediği sürece bu jestinin yeterli olmayacağını kaydetti.

İran'ın da aralarında bulunduğu 8 ülke, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e gönderdiği mektupta, yaptırımların kaldırılması için yardım istemişti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ