Bıçak bileme ustalarının ‘Kurban Bayramı’ mesaisi

Elazığ’da bıçak bileme ustaları Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcamaya başladı.

Genel 26.07.2020 10:15:08 0
Bıçak bileme ustalarının ‘Kurban Bayramı’ mesaisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.07.2020 10:15

Elazığ’da bıçak bileme ustaları Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcamaya başladı.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da Kurban Bayramı nedeniyle çarşılarda yoğunluk başladı. Bayramın yaklaşması ile birlikte kurban kesecek vatandaşlar, bıçak ve satır gibi aletlerini biletmek için ustaların yolunu tuttu. Bıçak satıcıları ve bileyicileri de tam mesai ile artan talepleri karşılamaya çalışıyor. Kaliteli kurbanlık bıçak fiyatları ise 35 ile 50 TL arasında değiştiğini ifade eden 16 yıllık bileme ustası Turan Kehya, Elazığ’da yaşanan deprem ve akabinde tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına korona virüs salgını nedeniyle bilemede geçen seneki fiyat üzerinden 4 TL aldıklarını belirtti.

Yoğun bir mesai harcadıklarını ve gelen siparişlere yetişmekte güçlük çektiklerini belirten bıçak bileme ustası Turan Kehya, “ 16 yıldır bu mesleği, bıçak bileme ve imalatını yapıyorum. Kurban Bayramı sebebiyle yoğunluk var. Şuanda gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Köylerden geleni de var ilçelerden geleni de. Herkes burayı biliyor ve şuan çok yoğunuz. Sabah saat 7 gibi geliyoruz, işin yoğunluğuna göre bazen gece bire kadar çalışıyoruz” dedi.

Geçen seneki fiyatlarında sabit kalarak satış yaptıklarını anımsatan Kehya, “ Geçen sene bileme fiyatları 4 liraydı. Elazığ, bir deprem yaşadı üzerine bir da hastalık çıktı. Malatya ve bir çok ilde bilemeyi 6 lira yapmışlar fakat burada fiyatı ben belirledim ve tekrar 4 liradan devam ettirdik. Elazığ, bu zor süreci atlatana kadar bilemeye 4 liradan devam edeceğiz ve vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız” diye konuştu.

İleri ki günlerde gelecek destekle çalışanlarda sayıyı iki katına çıkaracaklarını ve en büyük isteklerinin ise vatandaşların bilemeyi son güne bırakmamak olduğunu dile getiren Kehya, “Şuanda 2-3 kişi çalışıyoruz ama yaklaşık 6 arkadaş yardımca gelecek. Her geçen gün daha da yoğunlaşacak. Hemşerilerimizden ricamız bu işi son günlere bırakmamaları. Bıçaklarını erken getirmelerini temenni ediyoruz. Çünkü daha itinalı ve temiz olur. Hem kabalığa kalmaz hem de bu hastalık sürecinde dükkanda fazla sıkışıklık olmaz"ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ