BEÜ Dış İlişkiler Ofisi yenilendi

Bitlis Eren Üniversite(BEÜ) Merkezi Dersliklerde faaliyet gösteren “Dış İlişkiler Ofisi” yenilendi.Bu kapsamda giriş kısmı koridordan ayrılarak öğrencilerin oturabileceği, televizyon seyredeceği ve kitap okuyabileceği iki karşılıkl?

Genel 28.01.2019 15:31:53 0
BEÜ Dış İlişkiler Ofisi yenilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.01.2019 15:31

Bitlis Eren Üniversite(BEÜ) Merkezi Dersliklerde faaliyet gösteren “Dış İlişkiler Ofisi” yenilendi.

Bu kapsamda giriş kısmı koridordan ayrılarak öğrencilerin oturabileceği, televizyon seyredeceği ve kitap okuyabileceği iki karşılıklı dinlenme salonu yapıldı. Dinlenme salonlarına masa sandalye, televizyon ve içinde kitap ve çeşitli dergilerin bulunduğu kitaplıklar yerleştirilen Dış İlişkiler Ofisinde yerler ise parkeyle kaplandı. Yeni bir toplantı salonuna kavuşan Dış İlişkiler Ofisinin pencere ve kapıları da yenilenerek, koridor kırmızı halı ile kaplandı ve lavabolar değiştirilerek yeni lavabo altı dolaplar yaptırıldı. Öte yandan ofis koridoruna ahşap çiçeklikler yaptırılırken, çiçeklerle ofisin daha estetik bir görünüme kavuşması sağlanarak duvarlara Erasmus ile ilgili bilgi veren tanıtım materyalleri yerleştirildi.

Yenilenen ve daha estetik bir görünüme kavuşan Dış İlişkiler Ofisiyle ilgili bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, hayırlı olsun temennisinde bulunarak, her zaman öğrencilerin yanında olduklarını, öğrencilerin daha iyi imkânlarda eğitim görmelerinin sağlanması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Farabi ve Erasmus programlarının önemli olduğunu kaydeden Yardım, buradaki yabancı uyruklu öğrencilerin birer kültür elçisi olduğunu ifade etti.

Yenilenen Dış İlişkiler Ofisindeki ilk toplantı ise, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Sabir Rüstemli başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Dilara Başat Dereli ve Farabi Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Çakmak birer sunum yaptı. Dış İlişkiler Ofisine bağlı koordinatörlüklerden bahsederek sunumuna başlayan Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Dilara Başat Dereli, Erasmus Koordinatörlüğünün Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün alt birimi olarak faaliyet gösterdiğini ifade etti. Koordinatörlük bünyesinde 3 akademik ve 1 idari personelin görev yaptığını aktaran Dr. Öğretim Üyesi Dereli, şu ana kadar toplam 96 öğrenci ve 125 personel hareketliliğinin gerçekleştiğini söyledi. Dr. Öğretim Üyesi Dilara Başat Dereli, "Erasmus+, AB’nin 2014-2020 dönemi için eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarındaki programıdır. Erasmus+ programı, ülkelerinin Avrupa’nın beşeri ve sosyal sermayesini etkin bir şekilde kullanmak yönündeki çabalarını desteklemek üzere tasarlanmıştır" dedi.

Erasmus+ hareketlilik türleri hakkında da bilgi veren Dereli, Erasmus bütçesi ve süreçte yaşanan sıkıntılardan da bahsederek sunumunu tamamlandı.

Farabi Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Çakmak ise, Farabi Değişim Programları hakkında konuşarak, bu programlardan faydalanan öğrenciler, programlara başvuruda izlenmesi gereken yol, programa ilişkin geliştirilmesi gereken konular hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ